Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Vesti i događaji

 

ŠETNJE „KULTURNA BAŠTINA TOPČIDERA“ – svake poslednje subote u mesecu

Nakon skoro trideset organizovanih šetnji u redovnim i dodatnim terminima, šetnje „Kulturna baština Topčidera“ nastavljaju se i u 2019. godini, ali – u novim izdanjima!

Šetnja: Kulturna baština TopčideraTopčider se još od sredine 19. veka osmišljava kao gradska oaza, sa brojnim parkovima, izletištima, velikim zelenim i pošumljenim površinama. U njegovom zelenilu kriju se i brojne vile, letnjikovci i umetnički ateljei podignuti početkom 20. veka.

Šetnje „Kulturna baština Topčidera” predstavljaju jedinstven primer međuinstitucionalne saradnje.

U novom ciklusu šetnji „Kulturna baština Topčidera” istražujemo i specifične kolekcije koje se nalaze u ovom kraju grada. Tokom 2019. obilazimo: Muzej afričke umetnosti, Kuću kralja Petra, Kuću legata – Legat Petra Lubarde, Arhiv Jugoslavije, Javni akvarijum i tropikarijum Beograd i Vespa muzej Srbija.

Sa vama šetaju i pričaju istoričarke umetnosti Ana Knežević, kustoskinja Muzeja afričke umetnosti, i Ivana Zatežić, saradnica Kuće legata.

Pozivamo vas da nam se pridružite u šetnji i istraživanju kulturne baštine Topčidera!

 

TERMINI NAREDNIH ŠETNJI:

 

26. januar 2019. u 11 časova

Tura: Muzej afričke umetnosti (Andre Nikolića 14), Kuća kralja Petra (Vase Pelagića 40), Arhiv Jugoslavije (Vase Pelagića 33) i Kuća legata - Legat Petra Lubarde (Iličićeva 1).

Mesto i vreme okupljanja: okupljanje u Muzeju afričke umetnosti u 11 časova;

Kako učestvovati: kupovinom ulaznica po ceni od 500 dinara u Muzeju afričke umetnosti, pre početka šetnje. Važno: Broj mesta je ograničen tako da ste u obavezi da se prijavite slanjem podataka (ime i prezime, broj osoba koje će učestvovati u šetnji) na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trajanje šetnje: oko 170 minuta

 


 

23. februar 2019. u 11 časova

Šetnja: Kulturna baština Topčidera - Ambasada Arapske Republike EgipatTura: Muzej afričke umetnosti (Andre Nikolića 14), Ambasada Arapske Republike Egipat (Andre Nikolića 12), Kuća kralja Petra (Vase Pelagića 40) i Kuća legata – Legat Petra Lubarde (Iličićeva 1).

Mesto i vreme okupljanja: okupljanje u Muzeju afričke umetnosti u 11 časova; kupovina ulaznica u Muzeju afričke umetnosti pre početka šetnje.

Prijavljivanje je obavezno. Imajući u vidu specifičnost ovog izdanja šetnje, potrebno je da se na imejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. pošalju sledeći podaci: ime i prezime, broj lične karte, fotografija prve strane pasoša, broj telefona. Svaki posetilac biće obavešten nakon dobijenog odobrenja od strane Ambasade. Zahvaljujemo vam na razumevanju.

Broj učesnika: 20

Trajanje šetnje: oko 170 minuta

 


 

30. mart 2019. u 11 časova

Tura: Kuća legata – Legat Petra Lubarde (Iličićeva 1), Javni akvarijum i tropikarijum Beograd (Milenka Vesnića 3), Arhiv Jugoslavije (Vase Pelagića 33).

Mesto i vreme okupljanja: okupljanje u Legatu Petra Lubarde u 11 časova;

Kako učestvovati: kupovinom ulaznica po ceni od 500 dinara u Legatu Petra Lubarde, pre početka šetnje. Važno: Broj mesta je ograničen tako da ste u obavezi da se prijavite slanjem podataka (ime i prezime, broj osoba koje će učestvovati u šetnji) na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trajanje šetnje: oko 170 minuta

 


 

20. april 2019. u 11 časova

*Zbog praznika, aprilska šetnja „Kulturna baština Topčidera“ organizuje se pretposlednje subote u mesecu

Tura: Muzej afričke umetnosti (Andre Nikolića 14), Kuća kralja Petra (Vase Pelagića 40), Vespa muzej Srbija (Brzakova 2)

Mesto i vreme okupljanja: okupljanje u Muzeju afričke umetnosti u 11 časova;

Kako učestvovati: kupovinom ulaznica po ceni od 500 dinara u Muzeju afričke umetnosti, pre početka šetnje. Važno: Broj mesta je ograničen tako da ste u obavezi da se prijavite slanjem podataka (ime i prezime, broj osoba koje će učestvovati u šetnji) na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trajanje šetnje: oko 170 minuta

 


 

Za dodatne informacije, zakazivanje posebnog termina ili vođenje na engleskom jeziku pišite na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

POSEBNA PONUDA: „ŠETNJA PO MERI”

Nudimo mogućnost organizovanja šetnje koja bi uključila obilazak tri od navedenih šest lokacija: Muzej afričke umetnosti, Kuća kralja Petra, Kuća legata – Legat Petra Lubarde, Arhiv Jugoslavije, Javni akvarijum i tropikarijum Beograd i Vespa muzej Srbija, po vašoj želji. U tom slučaju, potrebno je formirati grupu i kontaktirati nas na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije 3 dana pre organizovane šetnje.

Cena ulaznice za šetnju sa deset i više učesnika je 500 dinara po osobi.

Cena za šetnju sa manje od 10 učesnika je 5000 dinara ukupno.

*Važna napomena: „Kulturna baština Topčidera” je poseban program međuinstitucionalne saradnje i nismo u mogućnosti da izađemo u susret olakšicama koje se ostvaruju putem „Seniorˮ kartica, ICOM članskih karata, studentskog indeksa, i sl.

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Darujte MAU

Gostujuće izložbe

putujuci mau lat

Časopis Muzeja

MAU preporučuje

Privatna arhiva Džuverović

WSSSR

SIVision

Zavod Afriška Vas

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network

Muzej afričke umetnosti je pristupačan za sve posetioce

Muzej afričke umetnosti poseduje pristupne rampe za invalidska kolica, staze vodilje za lica sa oštećenjem vida, kao i taktilne predmete sa audio-deskripcijom i potpisima na Brajevom pismu.

Izdvajamo

Časopis Muzeja

Časopis Muzeja

E-Publikacije

E-publikacije

Arhiva