Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Vesti i događaji

 

ŠETNJE „KULTURNA BAŠTINA TOPČIDERA“ – svake poslednje subote u mesecu

Nakon skoro trideset organizovanih šetnji u redovnim i dodatnim terminima, šetnje „Kulturna baština Topčidera“ nastavljaju se i u 2019. godini, ali – u novim izdanjima!

Šetnja: Kulturna baština TopčideraTopčider se još od sredine 19. veka osmišljava kao gradska oaza, sa brojnim parkovima, izletištima, velikim zelenim i pošumljenim površinama. U njegovom zelenilu kriju se i brojne vile, letnjikovci i umetnički ateljei podignuti početkom 20. veka.

Šetnje „Kulturna baština Topčidera” predstavljaju jedinstven primer međuinstitucionalne saradnje.

U novom ciklusu šetnji „Kulturna baština Topčidera” istražujemo i specifične kolekcije koje se nalaze u ovom kraju grada. Tokom 2019. obilazimo: Muzej afričke umetnosti, Kuću kralja Petra, Kuću legata – Legat Petra Lubarde, Arhiv Jugoslavije, Javni akvarijum i tropikarijum Beograd i Vespa muzej Srbija.

Sa vama šetaju i pričaju istoričarke umetnosti Ana Knežević, kustoskinja Muzeja afričke umetnosti, i Ivana Zatežić, saradnica Kuće legata.

Pozivamo vas da nam se pridružite u šetnji i istraživanju kulturne baštine Topčidera!

 

TERMINI NAREDNIH ŠETNJI:

 

26. januar 2019. u 11 časova

Tura: Muzej afričke umetnosti (Andre Nikolića 14), Kuća kralja Petra (Vase Pelagića 40), Arhiv Jugoslavije (Vase Pelagića 33) i Kuća legata - Legat Petra Lubarde (Iličićeva 1).

Mesto i vreme okupljanja: okupljanje u Muzeju afričke umetnosti u 11 časova;

Kako učestvovati: kupovinom ulaznica po ceni od 500 dinara u Muzeju afričke umetnosti, pre početka šetnje. Važno: Broj mesta je ograničen tako da ste u obavezi da se prijavite slanjem podataka (ime i prezime, broj osoba koje će učestvovati u šetnji) na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trajanje šetnje: oko 170 minuta

 


 

23. februar 2019. u 11 časova

Šetnja: Kulturna baština Topčidera - Ambasada Arapske Republike EgipatTura: Muzej afričke umetnosti (Andre Nikolića 14), Ambasada Arapske Republike Egipat (Andre Nikolića 12), Kuća kralja Petra (Vase Pelagića 40) i Kuća legata – Legat Petra Lubarde (Iličićeva 1).

Mesto i vreme okupljanja: okupljanje u Muzeju afričke umetnosti u 11 časova; kupovina ulaznica u Muzeju afričke umetnosti pre početka šetnje.

Prijavljivanje je obavezno. Imajući u vidu specifičnost ovog izdanja šetnje, potrebno je da se na imejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. pošalju sledeći podaci: ime i prezime, broj lične karte, fotografija prve strane pasoša, broj telefona. Svaki posetilac biće obavešten nakon dobijenog odobrenja od strane Ambasade. Zahvaljujemo vam na razumevanju.

Broj učesnika: 20

Trajanje šetnje: oko 170 minuta

 


 

30. mart 2019. u 11 časova

Tura: Kuća legata – Legat Petra Lubarde (Iličićeva 1), Javni akvarijum i tropikarijum Beograd (Milenka Vesnića 3), Arhiv Jugoslavije (Vase Pelagića 33).

Mesto i vreme okupljanja: okupljanje u Legatu Petra Lubarde u 11 časova;

Kako učestvovati: kupovinom ulaznica po ceni od 500 dinara u Legatu Petra Lubarde, pre početka šetnje. Važno: Broj mesta je ograničen tako da ste u obavezi da se prijavite slanjem podataka (ime i prezime, broj osoba koje će učestvovati u šetnji) na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trajanje šetnje: oko 170 minuta

 


 

20. april 2019. u 11 časova

*Zbog praznika, aprilska šetnja „Kulturna baština Topčidera“ organizuje se pretposlednje subote u mesecu

Tura: Muzej afričke umetnosti (Andre Nikolića 14), Kuća kralja Petra (Vase Pelagića 40), Vespa muzej Srbija (Brzakova 2)

Mesto i vreme okupljanja: okupljanje u Muzeju afričke umetnosti u 11 časova;

Kako učestvovati: kupovinom ulaznica po ceni od 500 dinara u Muzeju afričke umetnosti, pre početka šetnje. Važno: Broj mesta je ograničen tako da ste u obavezi da se prijavite slanjem podataka (ime i prezime, broj osoba koje će učestvovati u šetnji) na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trajanje šetnje: oko 170 minuta

 


 

Za dodatne informacije, zakazivanje posebnog termina ili vođenje na engleskom jeziku pišite na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

POSEBNA PONUDA: „ŠETNJA PO MERI”

Nudimo mogućnost organizovanja šetnje koja bi uključila obilazak tri od navedenih šest lokacija: Muzej afričke umetnosti, Kuća kralja Petra, Kuća legata – Legat Petra Lubarde, Arhiv Jugoslavije, Javni akvarijum i tropikarijum Beograd i Vespa muzej Srbija, po vašoj želji. U tom slučaju, potrebno je formirati grupu i kontaktirati nas na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije 3 dana pre organizovane šetnje.

Cena ulaznice za šetnju sa deset i više učesnika je 500 dinara po osobi.

Cena za šetnju sa manje od 10 učesnika je 5000 dinara ukupno.

*Važna napomena: „Kulturna baština Topčidera” je poseban program međuinstitucionalne saradnje i nismo u mogućnosti da izađemo u susret olakšicama koje se ostvaruju putem „Seniorˮ kartica, ICOM članskih karata, studentskog indeksa, i sl.

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Darujte MAU

Gostujuće izložbe

putujuci mau lat

Časopis Muzeja

MAU preporučuje

Privatna arhiva Džuverović

WSSSR

SIVision

Zavod Afriška Vas

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network

Pristupna rampa

Izdvajamo

Časopis Muzeja

Časopis Muzeja

E-Publikacije

E-publikacije

Arhiva