Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Posebni programi

Nedelja u MAU

Program „Nedelja u MAU“ organizuje se za pojedinačne i porodične posete u terminu nedeljom od 11 do 12.30 časova i podrazumeva paralelni program kustoskih vođenja za odrasle i kreativnih radionica za decu i mlade uzrasta od 6 do 14 godina.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, broj posetilaca je ograničen, a učešće u programima zahteva prijavljivanje slanjem mejla na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

*Cena ulaznice: 200 dinara

 

Nedelja, 5, 12. i 19. jun 2022. u 11 časova 

Kustosko vođenje kroz izložbu „Reflect #2“

Reflect #2 – fragmenti, fragilnosti, sećanja: Savremena umetnost AngoleSvake nedelje u junu (5, 12. i 19. jun), od 11 časova, vođenja kroz tematsku izložbu „Reflect #2 – fragmenti, fragilnosti, sećanja: Savremena umetnost Angole" održaće Emilia Epštajn i Ana Knežević, kustoskinje izložbe, i Ana Acić, saradnica MAU.

Saznajte više o savremenoj umetnosti Angole, o raznolikim stilskim tendencijama izloženih radova, kao i o društveno-političkom kontekstu u okviru koga su oni nastali.

 

**Prijave obavezne na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 


 

Nedelja, 5, 12. i 19. jun 2022. u 11 časova 

Kreativna radionica za decu i mlade
„RECIKLAŽOM SE ČUVA I STVARA“

Reciklaža, kao ponovna upotreba materijala koji bi inače bio samo otpad, prisutna je u našoj svakodnevici, a takođe je zastupljena i u savremenoj afričkoj umetnosti. Kada umetnici recikliraju, oni koriste odbačene materijale upućujući nam i staru izreku: „Što je nekome smeće, drugome je blago.“ Inspirisani radovima umetnika iz Angole i drugih zemalja koji su nastali upravo tehnikom reciklaže, učesnici ove radionice će imati priliku da naprave sopstvene radove reciklirajući raznolike materijale koji više nisu u upotrebi. Spajanjem tehnika crtanja, kolaža i reciklaže učesnici će na svojim radovima predstaviti urbane prizore i probleme, poput onih kojima se u svom umetničkom radu bavi Nelo Tešeira – usmeravajući pažnju na život ljudi u uslovima dehumanizovane gradnje i investitorskog urbanizma.

Radionica je namenjena deci i mladima uzrasta od 6 do 14 godina.

*Broj učesnika na radionicama je ograničen, a prijavljivanje je obavezno i vrši se slanjem mejla na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

Nelo Tešeira – Fragmenti Šikale (2021)

Nelo Tešeira – Fragmenti Šikale (2021),
drvo, akrilne boje, pronađeni predmeti,
134 x 138 x 10 cm.
Foto: THIS IS NOT A WHITE CUBE

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Audio-vodič

Audio-vodič

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.