Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Posetite nas

Radno vreme:

Od 10 do 18 sati svakog dana, sedam dana u nedelji

Pristupačnost:

Muzej afričke umetnosti poseduje pristupne rampe za invalidska kolica, staze vodilje za lica sa oštećenjem vida, kao i taktilne predmete sa audio-deskripcijom i potpisima na Brajevom pismu.

Ulaznice:

 • Individualna: 300 din.
 • Grupne posete (različite institucije, vaspitne i obrazovne ustanove, udruženja, min. 10 osoba): 200 din.
 • Korisnici „Senior kartica“: 50% popusta na cenu individualne ulaznice, uz karticu.
 • Studenti fakulteta – korisnici „Studentskih kartica": 50% popusta za individualnu posetu, uz indeks i važeću studentsku karticu.
 • Korisnici Međunarodne studentske identifikacione kartice - ISIC, Međunarodne profesorske identifikacione kartice - ITIC i međunarodne kartice Evropskog omladinskog centra - EYCA: 50% popusta na cenu individualne ulaznice, 20% popusta na grupnu posetu, uz karticu.

Besplatan ulaz:

 • Osobe sa hendikepom/invaliditetom
 • Predškolski uzrast (deca do 7 godina)
 • Studenti Filozofskog fakulteta, Fakulteta likovnih umetnosti, Fakulteta primenjenih umetnosti uz indeks i važeću „Studentsku karticu“.
 • Učenici i studenti umetničkih škola i fakulteta, uz đačku knjižicu/indeks.
 • Članovi Muzejskog društva Srbije (MDS), Nacionalnog/Internacionalnog komiteta – ICOM, Međunarodnog udruženja likovnih kritičara (AICA), uz karticu.
 • Novinari, uz legitimaciju.

Grupna vođenja i radionice:

Grupna stručna vođenja kroz stalnu postavku i tekuću izložbu, kao i kreativne radionice za decu za organizovane grupne posete zakazuju se najmanje dva dana unapred. Kako bismo svim posetiocima omogućili prijatnu posetu i ugodan boravak u Muzeju, molimo vas da se o dodatnim uslovima i terminima dogovorite sa kustosima pozivom na 011/2651-654, radnim danom od 9 do 16 časova, ili nam pišite na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 • Cena ulaznice za grupnu posetu sa kustoskim vođenjem kroz stalnu postavku i tematsku izložbu (min. 10 osoba): 200 din. po osobi.
 • Cena ulaznice za manje grupe sa kustoskim vođenjem kroz stalnu postavku i tematsku izložbu (manje od 10 osoba): 2000 din. za grupu.
 • Cena ulaznice za grupnu posetu sa kustoskim vođenjem i radionicom za decu (min. 10 osoba): 300 din. po osobi.
 • Cena ulaznice za manje grupe sa kustoskim vođenjem i radionicom za decu (manje od 10 osoba): 3000 din. za grupu.

Stručno vođenje za individualne posetioce:

Stručna vođenja za individualne posetioce (odrasle) realizuju se u okviru programa „Nedelja u MAU“ koji se održava u redovnom terminu nedeljom od 11 časova. Stručna vođenja obično se vezuju za stalnu postavku i aktuelnu tematsku izložbu. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, broj posetilaca je ograničen, a prijavljivanje je obavezno i vrši se slanjem mejla na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Cena ulaznice je 300 dinara.

Kreativne radionice za individualne posetioce (decu):

Kreativne radionice za individualne posetioce (decu) realizuju se u okviru programa „Nedelja u MAU“ koji se održava u redovnom terminu nedeljom od 11 časova. Kreativne radionice obično se vezuju za aktuelnu tematsku izložbu. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, broj dece na radionicama je ograničen, a prijavljivanje je obavezno i vrši se slanjem mejla na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Cena ulaznice je 300 dinara.

Kako da stignete do nas:

Muzej afričke umetnosti se nalazi na Topčiderskom brdu, u rezidencijalnom delu Beograda. Autobus na liniji 44 polazi sa Dunav stanice, saobraća Ulicom Kneza Miloša, i prva stanica posle Topčiderske zvezde (u Ulici Vase Pelagića) je u neposrednoj blizini Muzeja.

Kontakt:

Muzej afričke umetnosti
Andre Nikolića 14
11000 Beograd, Srbija
+ 381 11 2651 654
+ 381 11 2651 269
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.

Muzej afričke umetnosti je pristupačan za sve posetioce

Muzej afričke umetnosti poseduje pristupne rampe za invalidska kolica, staze vodilje za lica sa oštećenjem vida, kao i taktilne predmete sa audio-deskripcijom i potpisima na Brajevom pismu.