Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Edukacija i animacija

Nedelja u MAU

Program „Nedelja u MAU“ organizuje se za pojedinačne i porodične posete u terminu nedeljom od 11 do 13 časova i podrazumeva paralelne programe KUSTOSKIH VOĐENJA (za odrasle) kroz muzejske postavke i RADIONICE ZA DECU (uzrasta 4-12 godina). Nije potrebno prijavljivanje unapred.

Pojedinačna karta (za svakog posetioca) iznosi: 200 dinara

 

Nedelje: 17. i 24. novembar od 11 do 13 časova

Veksilologija u MAU: mapiranje Afrike – radionica za decu i mlade

Veksilologija u MAU: mapiranje AfrikeU skladu sa idejama koje je nigerijski muzičar Fela Kuti svojom muzikom predstavljao, učimo o oslobođenju i nezavisnosti afričkih zemalja, pomno prateći mapu afričkog kontinenta i upoznajući veksilologiju – nauku o zastavama.

Kombinujući poznavanje istorije i geografije, igru memorije i kreativni rad mladi posetioci proučavaće afričke državne granice i zastave.

Poput pravih veksilologa, nakon mapiranja Afrike – postavljanja afričkih zastava u odgovarajuće državne granice, oni će imati priliku da upotrebom papira i bojica izrade svoju zastavu po želji.

Uzrast: 7+

Opširnije...

 

 

Nedelje: 17. i 24. novembar od 11 časova

Nezaštićeni svedok br.1: Afrodizijak - javno vođenje kroz izložbu

„Nezaštićeni svedok br.1: Afrodizijak“Nezaštićeni svedok br.1: Afrodizijak je istraživački projekat tri institucije - Muzeja afričke umetnosti, Fakulteta likovnih umetnosti i Filozofskog fakulteta/Centra za muzeologiju i heritologiju, koji realizuju dve kustoskinje - Jelena Spaić i Ana Knežević, jedan stručni konsultant - prof. dr Milan Popadić i osam umetnika - Milica Rakić, Ana Adamović, Irena Kelečević, Ana Vujović, Ivana Ivković, Siniša Ilić, Milica Josimov i Saša Tkačenko.

Nezaštićeni svedok zamišljen je kao niz umetničkih intervencija u prostoru muzeja. Naslov referira na muzejski predmet - dobro čuvanu supstancu koja pamti i koja je ovom akcijom napadnuta, izložena umetničkoj reinvenciji i rekontekstualizaciji. Muzejski predmet, tako, postaje svedok koji se u velikoj meri oslobađa institucionalne (ali ne i konzervatorske) zaštite, i kroz (pre)ispitivanje saopštava nove dimenzije svedočanstvenosti koje dolaze iz samog memorijskog jezgra predmeta, ali i šireg konteksta u kome on nastaje - institucije, muzeja, istorije, procesa muzealizacije, savremene interpretacije.

Kroz izložbu vode kustoskinje Jelena Spaić i Ana Knežević.

Opširnije...