Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

MAU za sve, svi u MAU

 

Muzej afričke umetnosti uvodi poseban program namenjen starijoj populaciji

*U skladu sa razvojem epidemiološke situacije i vodeći računa o merama zaštite zdravlja stanovništva koje imaju za cilj prevenciju širenja korona virusa (COVID-19), Muzej afričke umetnosti je odlučio da u narednom periodu privremeno obustavi program „MAU za sve, svi u MAU“, kako ne bismo izlagali dodatnom riziku, eventualno izazvanim neposrednim kontaktom, sve učesnike u radionicama/prezentacijama.

U zavisnosti od važećih mera koje budu na snazi, blagovremeno ćemo vas obavestiti o novim terminima.

Hvala vam na razumevanju i ukazanom poverenju, radujemo se boljim danima i nadamo što skorijem ponovnom okupljanju kada se steknu povoljniji zdravstveni uslovi.

 


 

Muzej afričke umetnosti u saradnji sa Fakultetom za kulturu i medije i Gerontološkim društvom Srbije osmislio je društveno odgovoran projekat “MAU za sve, svi u MAU - poseban program za starije osobe” kojim se podstiče integracija i aktivno učešće starijih osoba u kulturnim programima. Projekat su podržale organizacije “Balkanska muzejska mreža” i “Kulturno nasleđe bez granica”, kao i Vlada Švedske.

Programi Muzeja namenjeni su svim zajednicama i starosnim grupama. Kako bismo učinili programske sadržaje Muzeja dostupnim i našim starijim sugrađanima, i kako bismo im olakšali kretanje kroz izložbenu postavku, pristupili smo izradi specijalnih rukohvata i rampi za invalidska kolica. U narednom periodu kustosi Muzeja i studenti-volonteri posetiće domove Gerontološkog centra Beograd gde će predstaviti muzejske programe i održati posebne radionice vajanja u glini. Po okončanju projekta biće ustanovljeni posebni, besplatni termini i programi namenjeni starijima.

Program otpočinje radionicom u Domu Bežanijska kosa, a slede posete ostalim ustanovama ovog tipa u okviru Gerontološkog centra Beograd.

- Četvrtak, 9. jul 2015., u Domu Bežanijska kosa
Tim Muzeja: Milica Josimov, Marija Ličina i Marija Aleksić sa studentima-volonterima Stefanom Jovčićem i Željkom Jaćićem

- Četvrtak, 6. avgust 2015., u Domu Karaburma
U programu su učestvovali - Marija Ličina i Milica Josimov iz Muzeja afričke umetnosti i profesorka Nataša Simeunović Bajić sa studentima-volonterima Jelenom Ponomarev i Milicom Radusin sa Fakulteta za kulturu i medije.

- Četvrtak, 10. septembar 2015., u Domu Voždovac
U programu su učestvovali - Milica Josimov i Marija Ličina iz Muzeja afričke umetnosti sa studentima-volonterima Andreom Despotović i Ivanom Živulović sa Fakulteta za kulturu i medije.

- Četvrtak, 1. oktobar 2015., u Domu Stacionar
U programu su učestvovali - Milica Josimov i Marija Aleksić iz Muzeja afričke umetnosti sa studentima-volonterima Jelenom Ponomarev i Željkom Jaćićem sa Fakulteta za kulturu i medije.

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.