Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Prošle izložbe

Odjeci... iz zvučnog arhiva Kraljevskog muzeja za Centralnu Afriku

13. novembar - 20. decembar 2014.


Kustos izložbe:

Emilia Epštajn

Odabir materijala i autori tekstova kataloga:

Remi Žadinon, Žan-Baptist Nikulikijinka
Saradnica na izložbi: Sanda Kalebić
Tonska realizacija izložbe: Stefan Đinović

Katalog: ШКАРТ

Pogeldajte: www.africamuseum.be

O Izložbi

Fokusirajući se pre svega na svojevrsnom „ears-on“ pristupu ne-materijalnoj baštini, posetioci će biti u prilici da čuju izbor zvučnih zapisa koji se čuvaju u arhivi Tervuren Muzeja, a koji dolaze sa šireg područja centralne Afrike. Ova izložba zvuka insistira na samom „doživljaju“ zvučnog zapisa, ali ne zanemaruje „etnografske realnosti“ – vreme, mesto i način kreiranja tog zapisa. Time se preispituje kako angažovanjem pre svega čula sluha – zapostavljanjem pritom primarne uloge koju vid i vizuelno imaju u muzejskom kontekstu – aktivno slušamo i (neminovno) iznova interpretiramo muzealiju.

Gosti otvaranja:

Remi Žadinon, kustos KMCA i autor kataloga izložbe
dr Ana Kotevska, muzikologIzložba je rezultat uspostavljanja Protokola o saradnji između beogradskog Muzeja afričke umetnosti (MAU) i Kraljevskog muzeja za centralnu Afriku (KMCA) – Tervuren, u Briselu.


Grb Beograda

podrška izložbi:


PRIJATELJI IZLOŽBE:

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.