Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

MANKALA RULES!

DOĐITE U MUZEJ DA SE IGRAMO!

U okviru tekuće izložbe „Mankala, misaona igra“, Muzej afričke umetnosti u saradnji sa Klubom društvenih igara „C 22“ organizuje program Mankala Rules! koji podrazumeva učenje pravila mankale. Program počinje u četvrtak, 24. januara u 18h, a održavaće se svakog četvrtka tokom trajanja izložbe u Muzeju, od 18-20h.

Mankala je društvena igra misaonog karaktera koja se u različitim varijantama igra na četiri kontinenta: Africi, Aziji, Južnoj i Severnoj Americi. Multimedijalna izložba „Mankala, misaona igra“ posmatraču nudi više mogućih pogleda na ovu igru, kao i mogućnost da kroz sam čin igranja mankale, postane deo jedinstvene atmosfere koju ona kreira.

Da biste postali dobar „mankalista“ nije potrebno nikakvo predznanje. Pravila su jednostavna, ali se rezultat ne postiže lako. Ono što se razvija učenjem mankale je sposobnost kalkulacije, strateškog mišljenja i taktike. Takođe, igranje mankale je dobra prilika za razvijanje komunikacije među ljudima, druženje i sklapanje novih prijateljstava.

Učešće u programu je besplatno, a table za igru obezbediće Muzej afričke umetnosti. Ukoliko posedujete mankalu, svakako je ponesite je sa sobom.

Program vode: Aleksandar Milošević, matematičar i vlasnik Kluba društvenih igara „C 22“ i Ivana Vojt, kustos izložbe.

Prijatelji Muzeja:

0
0
0
s2sdefault

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network