Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

Obojeni svet

 

Cilj projekta „Obojeni svet” koji je inicirao likovni umetnik i slobodni kustos Mihael Milunović, je da u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu organizuje predstavljanje radova afričkih umetnika. Izložbe i performansi praćeni su razgovorima i debatama u kojima učestvuju kako sami gostujući umetnici, tako i gostujući i domaći kritičari, kustosi i galeristi. Najdinamičniji učesnici su svakako studenti i mladi umetnici koji učestvuju u kreativnom procesu i kroz sopstvene originalne doprinose, čine sastavni deo čitavog koncepta. Još jedan od ciljeva projekta je da pruži novi ugao gledanja na savremeno stvaralaštvo sa afričkog kontinenta, kao i afričkih umetnika iz dijaspore.

Prvi gostujući umetnik, koji je otvorio ciklus „Obojeni svet“ 2006. godine, bio je Bartelemi Togo (Kamerun/Francuska). On se beogradskoj publici predstavio izložbom fotografija „Tranzit(i)“ i instalacijom „Omaž dr Zdravku Pečaru“. Drugi po redu muzejski resident, bio je karipski umetnik Lennon-Jno Baptiste koji živi i radi u Njujorku. Beogradu se predstavio izložbom „Mudshots“(2007).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network