Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

Nove rute u okviru šetnji „Kulturna baština Topčidera”

Kulturna baština TopčideraŠetnje „Kulturna baština Topčidera“, koje već godinama organizuje Muzej afričke umetnosti, održavaju se svake poslednje subote u mesecu. Tokom junske i julske ture, počev od 11 časova, upoznajte „zvezde“ Topčiderske zvezde – Muzej afričke umetnosti, njegovu stalnu i tematsku izložbenu postavku; Legat Petra Lubarde i uzbudljive priče o životu ovog jedinstvenog umetnika ispričane kroz njegov posleratni opus; skulpture Hajd parka o čijim inspirativnim značenjima možete saznati više u julskom terminu; kao i Kuću kralja Petra, Vespa muzej Srbija i Javni akvarijum i tropikarijum.

Broj mesta je ograničen i prijava učešća obavezna slanjem mejla na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Cena ulaznice: 500 dinara; ulaznice se kupuju u Muzeju afričke umetnosti pred početak šetnje.

Podsećamo sve učesnike da je nošenje zaštitnih maski obavezno. Takođe, molimo sve učesnike da poštuju propisane mere zaštite tokom trajanja programa.

 

DOSTUPNI TERMINI NAREDNIH ŠETNJI

Subota, 31. jul u 11 časova

Javni akvarijum i tropikarijum, Kuća legata - Legat Petra Lubarde i skulpture u Hajd parku

*Okupljanje ispred Javnog akvarijuma i tropikarijuma, Milenka Vesnića 3

Kulturna baština TopčideraU okviru ove šetnje otkrijte uzbudljiv biljni i životinjski svet koji čuva Javni akvarijum i tropikarijum. Kroz Legat Petra Lubarde upoznajte se sa posleratnim opusom ovog umetnika, njegovim eksperimentima nitro-lakovima i uticajem indijske avanture na rad i opus. U Hajd parku razgovaramo o umetnosti u javnom prostoru i inspirativnoj kolonadi skulptura, o uređenju ovog dela Beograda i njegovom nasleđu.

Dodatne informacije

- Mesto i vreme okupljanja: Javni akvarijum i tropikarijum u 11 časova

- Trajanje šetnje: oko 170 minuta

- Kako učestvovati: kupovinom ulaznica po ceni od 500 dinara u Javnom akvarijumu i tropikarijumu pred početak šetnje.

- Važno: U skladu sa epidemiološkim merama zaštite, broj mesta je ograničen, a prijavljivanje je OBAVEZNO slanjem mejla na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

Više informacija o narednim terminima - USKORO!

 


 

POSEBNA PONUDA: „ŠETNJA PO MERI”

Nudimo mogućnost organizovanja šetnje koja uključuje obilazak tri od navedenih devet lokacija: Muzej afričke umetnosti, Kuća kralja Petra, Kuća legata – Legat Petra Lubarde, Arhiv Jugoslavije, Javni akvarijum i tropikarijum Beograd, Kuća Olge Jančić, Vespa muzej Srbija, Hajd park i skulpture u javnom prostoru, park Mala zvezda i spomenik Isidori Sekulić, po vašoj želji. U tom slučaju, potrebno je formirati grupu i kontaktirati nas na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije 3 dana pre organizovane šetnje.

Cena ulaznice za šetnju sa deset i više učesnika je 500 dinara po osobi.

Cena za šetnju sa manje od 10 učesnika je 5.000 dinara ukupno.

*Važna napomena: „Kulturna baština Topčidera” je poseban program međuinstitucionalne saradnje i nismo u mogućnosti da izađemo u susret olakšicama koje se ostvaruju putem „Seniorˮ kartica, ICOM članskih karata, studentskog indeksa, i sl.

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network