Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

NOĆ MUZEJA U MAU –
19. maj 2018. od 17:00 do 01:00

Noć muzeja 2018Posetioci će u toku Noći muzeja biti u prilici da vide stalnu postavku Muzeja „Umetnost zapadne Afrike iz zbirke Pečar“, tematsku izložbu „Kenija, Tanzanija i Uganda: 1937-1939. Fotografije Kolomana Trčke” i izložbu na otvorenom „Lalibela – putovanje u Jerusalim Afrike”.

Poseban program:

„Fantastične forme afričkih maski“ – edukativno-kreativna radionica za decu uzrasta od 4 do 12 godina, od 17h do 21h – osmišljena je da uvede najmlađe posetioce Muzeja i buduće ljubitelje afričke umetnosti u osnovne stilske karakteristike nekih od najlepših primera zapadnoafričkih maski i skulptura koje su izložene na stalnoj postavci Muzeja. Tokom ove radionice, učesnici će čuti legende i priče o životinjama koje se vezuju za maske Kanaga (narod Dogon), Đivara (narod Bambara) i Kple kple (narod Baule), a nakon toga će svako napraviti jedinstveni primerak svoje maske i poneti je sa sobom kao uspomenu na Muzej afričke umetnosti i Noć muzeja.

Edukativno-kreativne radionice za decu će se održavati u periodu od 17 do 21 časova, u tri grupe: od 17, od 18:30 i od 20 časova.

0
0
0
s2sdefault

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network