Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

Najnovije e-Izdanje

„Muzika zapadne Afrike: četiri instrumenta iz zbirke Muzeja afričke umetnosti“

autor: Srđan Tunić

Ova knjiga je nastala na osnovu kustoskog (habilitacionog) rada pod nazivom „Muzika Afrike: Perspektiva u interpretaciji tradicionalnih afričkih muzičkih instrumenata i njihovog savremenog značenja na bazi zbirke muzičkih instrumenata Muzeja afričke umetnosti u Beogradu“. Tema priređenog izdanja, odnosno knjige pod nazivom „Muzika zapadne Afrike...“ sažima kompleksno i bogato muzičko stvaralaštvo zapada afričkog kontinenta oslanjajući se na 4 primera iz muzejske zbirke: koru, tamu, balafon i lamelu.

Srđan Tunić je istoričar umetnosti koji je nekoliko godina radio u Muzeju afričke umetnosti. Jedan je od pokretača svojevrsnog fenomena u muzejskom svetu - KUSTOSIRANJE. Trenutno je u Meksiku gde aktivno razvija svoju kustosku karijeru.

Kliknite da preuzmete publikaciju „Muzika zapadne Afrike: četiri instrumenta iz zbirke Muzeja afričke umetnosti“ (.pdf).

e-Izdanja Muzeja je poseban program koji je otpočeo prošle godine. Ideja vodilja jeste da se pruži podrška mladim stručnjacima i onima na počecima svoje karijere. Ova izdanja takođe pružaju najširoj, stručnoj javnosti uvid u neka od istraživanja koja se odvijaju u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu.

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network