Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

NOĆ MUZEJA 2014: CIVILIZACIJA NESTAJUĆEG JEZERA

subota 7. Jun (18-02h)

NOĆ MUZEJA 2014: CIVILIZACIJA NESTAJUĆEG JEZERA

Muzej afričke umetnosti ima priliku da u globalni kolaž uvrsti sećanje na drevnu civilizaciju Sao, koja se prostirala na širem području jezera Čad, jezera koje vremenom kopni, nestaje... Za potrebe ove manifestacije predstavljenu upotrebom različitih medija.

Posetioci će u zasebnom delu imati priliku da vide tekuću izložbu „Kotoko konjanici, čuvari duše“ koja pokazuje minijaturne bronzane figure – talismane sa motivom konja i jahača koje odlikuje izuzetna stilska raznovrsnost i snažno simboličko značenje u kulturi afričkog naroda Kotoko.

U stalnu postavku će biti utkano platno, kao kakav prozor kroz koji će gledaoci rasterećeni od predmisli moći stvoriti intuitivno saznanje i impresiju o folkloru i kulturnom identitetu dvo-milenijumske civilizacije predstavljene originalnim video radom za Noć muzeja, inspirisanim Kotoko konjanicima. Video u formi patch-worka, bazira se na autentičnim snimcima svečanosti koje se održavaju u sećanje na gore pomenutu civilizaciju Sao (Mani-Nigerija), ali i segmentima filmova čuvenog tumača Afrike - dokumentariste Žana Ruša. Sve to uz za ovu priliku posebno osmišljen muzički pandan u formi Live Act-a , koji takođe sadrži melodije iste geografske odrednice.

 

 

0
0
0
s2sdefault

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network