Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

Dečiji likovni konkurs na temu

AFRIKA U SRCU BEOGRADA

za najbolji crtež dece uzrasta od 6 do 14 godina

28. april - 16. jun 2014.


Dečiji likovni konkurs - AFRIKA U SRCU BEOGRADA

Muzej afričke umetnosti iz Beograda raspisuje dečiji likovni konkurs na temu Afrika u srcu Beograda za najbolji crtež dece uzrasta od 6 do 14 godina. Konkurs je otvoren od 28. aprila do 16. juna 2014. godine.

Pozivamo osnovne škole, dečje likovne ateljee, dečje kulturne centre i ostale dečje ustanove i udruženja da zakažu termine za grupnu posetu Muzeju afričke umetnosti i dečije radionice. Samo oni dečiji crteži koji su nastali tokom radionica u Muzeju učestvuju na konkursu za najbolji crtež Afrika u srcu Beograda.

Kao rezultat, biće organizovana velika izložba radova učesnika likovnog konkursa u okviru manifestacije Afro festival 2014, koja će se održati u bašti Muzeja afričke umetnosti od 20. do 22. juna. Autore najuspešnjijih radova očekuju specijalne nagrade.

Konkurs Muzeja afričke umetnosti ima za cilj da deci približi umetnost i kulture afričkog kontinenta, da podstakne vizuelnu percepciju, likovno istraživanje i izražavanje, stvarajući i negujući najmlađu muzejsku publiku i nove generacije ljubitelja Afrike.

 

KAKO učestvovati?

Posetom Muzeju afričke umetnosti deca imaju priliku da upoznaju umetnost i kulture Afrike razgledajući izložbe zajedno sa kustosima Muzeja, koji će im ukazati na izuzetne eksponate i otkriti njihova značenja. U prostoru Muzeja, u kojem su okruženi umetničkim predmetima, učesnici će zatim nacrtati svoj umetnički rad. Crtežom i bojom deca će zabeležiti svoj susret sa Afrikom u srcu Beograda, prikazujući najsnažniji utisak koji su stekli u Muzeju afričke umetnosti – koja je njihova omiljena afrička priča, legenda, heroj, zamišljeni predeo, skulptura, maska, talisman, muzički instrument ili neki drugi muzejski predmet, ili će im inspiracija tokom posete poslužiti da crtežom i bojom predstave nešto što još nije viđeno.
 • Učešće na konkursu podrazumeva posetu Muzeju, obilazak izložbi sa ciljem upoznavanja sa umetnošću Afrike, i likovnu radionicu na kojoj će deca nacrtati svoj crtež.
  • Zakažite posete Muzeju za grupe dece:
   • na email adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
   • ili telefonom na brojeve 2651-654 ili 2651-269
  • Poseta traje ukupno 90 minuta.
  • Cena ulaznice je 150 dinara.
  • Muzej obezbeđuje materijal za radionicu.

Propozicije

 • Na konkursu mogu učestvovati deca uzrasta od 6 do 14 godina iz škola, dečijih likovnih ateljea, dečijih kulturnih centara i ostalih dečijih ustanova, klubova, sekcija.
 • Radovi moraju biti originalni i rađeni samostalno, nastali isključivo u Muzeju afričke umetnosti tokom organizovane radionice
 • Tehnika: olovka, voštane boje
 • Format radova je blok 5
 • Crteži ostaju u Muzeju afričke umetnosti i neće se vraćati učesnicima.
 • Radove će žirirati komisija sastavljena od stručnjaka iz oblasti kulture i umetnosti.

Nagrade

Muzej će na osnovu odluke žirija odabrati radove za izlaganje tokom Afro Festivala 2014 koji će se održati od 20. do 22. juna. Žiri će odabrati i proglasiti najbolje radove iz dve starosne kategorije, kojima će biti dodeljene nagrade:
 • Najbolji crtež učesnika konkursa uzrasta od 6 od 10 godina
 • Najbolji crtež učesnika konkursa uzrasta od 11 do 14 godina

Kontakt:

Muzej afričke umetnosti, tel. 251-654, 2651-269, e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.; Milica Josimov, Marija Ličina.

 

0
0
0
s2sdefault

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network