Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

„NEDELJA U MAU“

Javno vođenje za odrasle i radionica za decu (*trenutno odloženo!)

Lovačka kapaProgram „Nedelja u MAU“ organizuje se u terminu nedeljom od 11 do 13 časova i podrazumeva paralelne programe KUSTOSKIH VOĐENJA kroz muzejske postavke za odrasle i RADIONICE ZA DECU (za uzrast od 4 do 12 godina).

Trenutno postavljena tematska izložba naziva "Kultura lova - donso u tradiciji Bamana" predstavlja organizaciju, etiku, verovanja i poseban status lovaca u društvu na osnovu izbora predmeta koje su sakupili dr Zdravko Pečar i Veda Zagorac u Maliju i drugim zemljama zapadne Afrike tokom šezdesetih i sedamdesetih godina dvadesetog veka. Kroz javna vođenja kustosa, posetioci će se upoznati sa elementima lovačke kulture naroda Bamana koji su izloženi: odevnim predmetima, lovačkom opremom i posebnim muzičkim instrumentom korom – uz čije zvuke su muzičari i pripovedači grioti pevali o lovačkim podvizima.

Tematska radionica „Slikovite priče iz sveta životinja: ajkula, tigar, slonče i drugi junaci“ posebno je osmišljena da prati izložbu "Kultura lova - donso u tradiciji Bamana". Na jedan zanimljiv i uzrastu prilagođen način, deca se upoznaju sa nekim od životinja savane i pričama i legendama koje se za njih vezuju prvo kroz kratko vođenje kroz izložbu, a zatim i kroz praktičan, kreativan rad.

Više informacija potražite ovde.

 

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network