Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

Posebni programi u decembru 2016.

Svake nedelje u decembru, od 11 do 13 časova

Foto: V. Popović (Arhiva MAU)
Foto: V. Popović (Arhiva MAU)

JAVNO VOĐENJE KROZ IZLOŽBU
“Slike i sećanja – afrička tikva u zbirkama MAU”
(za sve posetioce)

i

DEČJA KREATIVNA RADIONICA
“Kalabaš mudrosti”
(uzrast od 4 do 12 godina)

Svake nedelje u decembru, u terminu od 11 do 13 časova, uz najnoviju izložbu „Slike i sećanja – afrička tikva u zbirkama MAU“ održavaće se kustoska vođenja za sve posetioce. U istom terminu, za mlađu publiku, uzrasta od od 4 do 12 godina, biće priređene kreativne radionice „Kalabaš mudrosti“.

Slike i sećanja - afrička tikva u zbirkama MAU (kustosko vođenje kroz izložbu sa sve posetioce)
Afrička tikva ili kalabaš pripada zbirci predmeta svakodnevne upotrebe MAU. Zbirka MAU datira iz perioda sredine šezdesetih do početka osamdesetih godina dvadesetog veka. Izložba „Slike i sećanja“ prati kalabaš kroz predmet, motiv, metaforu, dokumentarnu fotografiju, razglednicu, zapise u stručnoj literaturi i neobjavljenim beleškama – kao simbol Afrike i kvintesenciju idealnog i idealizovanog afričkog krajolika.

Kalabaš mudrosti (radionice za decu uzrasta 4-12 godina)
U afričkim mitovima i pričama tikve-kalabaši simbolizuju svemir – zemlju, nebo, čitav život. „Kalabaš mudrosti“ je priča na koju se nailazi širom zapadne Afrike. Ona nas uči da ne možemo da obuhvatimo svu mudrost sveta, ali i da ne smemo da budemo sebični sa znanjima koje posedujemo. Oblik tikve je smatran toliko savršenim da su se čak i posude od gline izrađivale po uzoru na njih. Koristeći glinu, kao i tehnike slikanja i crtanja, deca će napraviti i ukrasiti svoje tikve-kalabaše.

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network