Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

Izložba „Granica je zatvorena - prvi koraci“
na 44. FEST-u, Dom omladine Beograda

29. februar – 6. mart 2016.

Tokom trajanja 44. FEST-a u holu Doma omladine u Beogradu, ispred ulaza u bioskopsku salu, biće postavljena izložba Muzeja afričke umetnosti pod nazivom „GRANICA JE ZATVORENA - PRVI KORACI“.

Ova izložba je prvi put postavljena u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu, 11. septembra – 7. decembra 2015. godine, i rezultat je saradnje Muzeja sa NVO Grupa 484.

Originalni koncept izložbe „GRANICA JE ZATVORENA“ uključivao je radove grupe umetnika – Ivane Bogićević-Leko, Snežane Skoko, Luke Kneževića Strike i kolektiva ŠKART – koji su između 2013. i 2015. godine posećivali Centre za tražioce azila u Sjenici, Bogovađi, Banji Koviljači i Krnjači. U interakciji sa korisnicima tih centara, nastao je izloženi materijal – umetnički radovi / dokumenti. Kustoski tim izložbe čine Ivana Vojt, istoričarka umetnosti / pozorišna i radio rediteljka i Emilia Epštajn, antropološkinja / MA studije kulture i roda.

U prostoru Doma omladine biće izložen segment izložbe – „migrantske mape“ kolektiva ŠKART.

Cilj izložbe je podizanje svesti javnosti o načinu na koji posmatramo istorijski trenutak migracija u kojem i sami delom sudelujemo. Ono što određuje ovu izložbu jeste njena izrazita društveno-aktivistička nota, što predstavlja relativno novi pojam i praksu za muzeje, pogotovo one koji deluju u Srbiji.

Ulaz na izložbu je slobodan.

0
0
0
s2sdefault

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network