Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

Previše priče neće napuniti ćup

Kreativne radionice keramike za srednjoškolce organizovane su tokom zimskog raspusta...

kreativne radionice keramike
za srednjoškolce

Izložbu dečjih radova možete da pogledate do 21.2. u radno vreme muzeja (10-18č).

Muzej afričke umetnosti iz Beograda je u danima zimskog raspusta od 1. do 14. februara 2016. godine organizovao niz besplatnih radionica namenjenih mladima.

Tokom raspusta, u peridu od 1. do 14. februara, program Previše priče neće napuniti ćup – kreativne radionice keramike održavao se u prostorijama Muzeja afričke umetnosti i tom prilikom su zainteresovani pohađali mini-kurs izrade posuda po uzoru na tradicionalnu afričku keramiku. Svaka grupa polaznika radionica je u kontinuitetu od pet radnih dana (od ponedeljka do petka) u tročasovnim terminima (po izboru: 10-13 h ili 14-17 h) ovladao tehnologijom izrade, ukrašavanja, glačanja i bojenja predmeta od gline.

 

Završni deo programa ostavljen je za dva poslednja dana raspusta – subotu i nedelju. Tom prilikom su učesnici uz pomoć kustosa kreirali izložbu svojih radova. Svečano otvaranje izložbe, dodela potvrda i nagrada za najuspešnije radove održana je 14. februara u 14 časova.

Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu, doprineo je i u značajnoj meri pomogao realizaciji programa obezbeđivanjem neophodnih sredstava za finansiranje.

Radionice su vodile Milica Josimov, vajar, i Marija Ličina, kustos.

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network