Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

Piknik u bašti MAU!

Piknik u bašti MAUNedelja, 28. avgust, od 12 do 20 časova

Pozivamo vas da nam se pridružite tokom, sada već tradicionalnog, avgustovskog Piknika ispred Muzeja afričke umetnosti u organizaciji udruženja Kišobran. Piknik počinje u podne i traje do 20 časova.

Ponesite dobro raspoloženje, ćebence, osveženje i povedite prijatelje, roditelje, bake, deke, decu... Ulaz je slobodan, a kako i organizatori Piknika i MAU podržavaju čistu i nezagađenu prirodu, pravilo je da na zelenim površinama ne ostaje plastični otpad i drugi zagađujući materijali.

Pored muzičkog programa, Piknik je organizovao za vas i časove joge, radionicu pravljenja i puštanja zmajeva ili papirnih aviona (u zavisnosti od vetra), kao i učešće Zaokreta, Burger House-a i Bubamara sladoleda.

Muzej afričke umetnosti vas poziva da u 14 časova posetite i vođenje kroz izložbu savremene umetnosti Angole “Reflect #2 – fragmenti, fragilnosti, sećanja” koje će održati istoričarka umetnosti Ana Knežević, koja je deo kustoskog tima izložbe. Izložba predstavlja radove osam umetnika i dve umetnice iz Angole, a bavi se najrazličitijim temama kakve su restitucija afričkih predmeta, problemi angolske svakodnevice, pitanje sklapanja braka, sećanje na angolsku borbu za oslobođenje.

Kustosko vođenje

Od 17 do 18 časova MAU takođe organizuje i hip hop plesnu radionicu “Od pokreta do oblika” za decu, mlade i sve one koji se tako osećaju. Uz kvalitetan angoski hip hop tokom radionice učićemo kako se kroz ovaj muzički žanr izražavaju osećanja, misli i sopstveni stav. Radionicu vodi antropološkinja Aleksadra Gačić, koja se hip hop i kramp plesom bavi od 2011. godine.

od pokreta do oblika

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network