МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

 

ШЕТЊЕ „КУЛТУРНА БАШТИНА ТОПЧИДЕРА“

„Културна баштина Топчидера” наставља са активним истраживањем непосредног окружења Музеја афричке уметности.

Културна баштина ТопчидераБројне виле, летњиковци, уметнички атељеи, али и установе културе налазе се у овом делу Београда. „Културна баштина Топчидера” као специфичан и јединствен пример међуинституционалне сарадње већ две године представља разнолико наслеђе Топчидера.

Током пријатне шетње кроз ову „градску оазу” можете упознати неке од следећих објеката: Музеј афричке уметности, Кућу краља Петра, Кућу легата – Легат Петра Лубарде, Архив Југославије, Јавни акваријум и тропикаријум Београд, Веспа музеј Србија, Кућу Олге Јанчић. Како су протекле претходне шетње погледајте на овом линку.

Са вама шетају и причају историчарке уметности Ана Кнежевић, кустоскиња Музеја афричке уметности, и Ивана Затежић, сарадница Куће легата.

Позивамо вас да нам се придружите у шетњи и истраживању културне баштине Топчидера!

 

ДОСТУПНИ ТЕРМИНИ НАРЕДНИХ ШЕТЊИ

 

26. сeптeмбaр oд 11 чaсoвa

ДAНИ EВРOПСКE БAШTИНE – Шетња Културна баштина Топчидера

*Окупљање испред Музеја афричке уметности, Андре Николића 14

Позивамо вас да нам се придружите у пријатној шетњи Топчидером током које активно, али безбедно истражујемо Музеј афричке уметности и још две установе културе у његовом окружењу – Кућу краља Петра и Кућу легата – Легат Петра Лубарде. Сазнајте више о томе како је Београд добио Музеј афричке уметности, где је своја последња дела насликао Моша Пијаде, како је настао некадашњи Музеј краља Петра и које се то ретке биљке чувају у његовом окружењу, како је Лубардино путовање у Индију утицало на његово стваралаштво, а како су мачке постале неретки мотиви његових слика. Са вама шетају историчарке уметности Ивана Затежић и Ана Кнежевић.

Улаз: бесплатан

Услед епидемиолошке ситуације, а ради ограничавања броја посетилаца, пријављивање је ОБАВЕЗНО на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

31. октобар oд 11 чaсoвa

Шетња Културна баштина Топчидера

*Окупљање испред Музеја афричке уметности, Андре Николића 14

Придружите нам се у истраживању Музеја афричке уметности, његове историје, сталне и тематске изложбе, затим, у шетњи кроз oближњи Архив Југославије, иницијално саграђен као дом за средњошколце у време краља Александра, и најзад кроз Кућу легата – Легат Петра Лубарде у коме се чува велики део опуса овог чувеног уметника. Са вама шетају историчарке уметности Ивана Затежић и Ана Кнежевић.

Додатне информације

- Meстo и врeмe oкупљaњa: Mузej aфричкe умeтнoсти у 11 чaсoвa

- Tрajaњe шeтњe: oкo 170 минутa

- Кaкo учeствoвaти: купoвинoм улaзницa пo цeни oд 500 динaрa у Mузejу aфричкe умeтнoсти прeд пoчeтaк шeтњe.

- Вaжнo: Услед епидемиолошке ситуације, а ради ограничавања броја посетилаца, пријављивање је ОБАВЕЗНО на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

ПОСЕБНА ПОНУДА: „ШЕТЊА ПО МЕРИ”

Нудимо могућност организовања шетње која би укључила обилазак три од наведених седам локација: Музеј афричке уметности, Кућа краља Петра, Кућа легата – Легат Петра Лубарде, Архив Југославије, Јавни акваријум и тропикаријум Београд, Кућа Олге Јанчић и Веспа музеј Србија, по вашој жељи. У том случају, потребно је формирати групу и контактирати нас на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. најкасније 3 дана пре организоване шетње.

Цена улазнице за шетњу са десет и више учесника је 500 динара по особи.

Цена за шетњу са мање од 10 учесника је 5000 динара укупно.

*Важна напомена: „Културна баштина Топчидера” је посебан програм међуинституционалне сарадње и нисмо у могућности да изађемо у сусрет олакшицама које се остварују путем „Сениорˮ картица, ICOM чланских карата, студентског индекса, и сл.

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Дарујте МАУ

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Privatna arhiva Džuverović

WSSSR

SIVision

Zavod Afriška Vas

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Приступна рампа

Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije

Архива