Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Архива

19. април 2014.

ДАНИ БЕОГРАДА - ДАН ОТВОРЕНИХ МУЗЕЈА

У оквиру манифестације ДАНИ БЕОГРАДА Музеј афричке уметности обележава ДАН ОТВОРЕНИХ МУЗЕЈА, у суботу 19. априла (11-15h).
Улаз слободан.

11.00 - 13.00h

ДЕЧИЈА РАДИОНИЦА МАНКАЛА

Кустоси Музеја афричке уметности ће показати деци како се игра манкала, након чега ће се и сами опробати у овој игри.

Да би сте постали манкалиста није потребно никакво предзнање. Правила су једноставна, али се резултат не постиже лако. Оно што се развија учењем манкале је способност калкулације, стратешког мишљења и тактике. Играње манкале за основце је добра прилика за развијање комуникације, дружење и склапање нових пријатељстава.

14.00h

ЈАВНО ВОЂЕЊЕ КРОЗ ИЗЛОЖБУ „КОТОКО КОЊАНИЦИ, ЧУВАРИ ДУШЕ“

На изложби “Котоко коњаници, чувари душе” публика ће упознати више од три стотине минијатурних фигура – талисмана у облику коњаника. Ови предмети припадају култури афричког народа Котоко који живи у области језера Чад. Мале фигуре коњаника, од 2 до 14 сантиметара, израђене су већином од бронзе. Ношене су као привесци на огрлицама и наруквицама и имале улогу талисмана - веровало се да штите онога ко их носи.

Током стручног вођења, кустос ће представити богатство културних традиција у региону језера Чад. Уз занимљиве приче о начину живота, стваралаштву и веровањима народа Котоко из новијег времена, посетиоци ће моћи да чују понешто и о славном царству Канем-Борно и древној цивилизацији Сао, који су обележили историју овог региона у протеклих 2000 година.


0
0
0
s2sdefault

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

Аудио-водич

Аудио-водич

Часопис Музеја

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network