Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Архива

 

Обојени свет

 

Циљ пројекта „Обојени свет” који је иницирао ликовни уметник и слободни кустос Михаел Милуновић, је да у Музеју афричке уметности у Београду организује представљање радова афричких уметника. Изложбе и перформанси праћени су разговорима и дебатама у којима учествују како сами гостујући уметници, тако и гостујући и домаћи критичари, кустоси и галеристи. Најдинамичнији учесници су свакако студенти и млади уметници који учествују у креативном процесу и кроз сопствене оригиналне доприносе, чине саставни део читавог концепта. Још један од циљева пројекта је да пружи нови угао гледања на савремено стваралаштво са афричког континента, као и афричких уметника из дијаспоре.

Први гостујући уметник, који је отворио циклус „Обојени свет“ 2006. године, био је Бартелеми Того (Камерун/Француска). Он се београдској публици представио изложбом фотографија „Транзит(и)“ и инсталацијом „Омаж др Здравку Печару“. Други по реду музејски ресидент, био је карипски уметник Lennon-Jno Baptiste који живи и ради у Њујорку. Београду се представио изложбом „Mudshots“(2007).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

Календар догађаја

Kalendar događaja

Аудио-водич

Аудио-водич

Часопис Музеја

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network