Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Архива

 

Понедељак, 16. децембaр, од 18 часова

Одбрана и последњи дани Афродизијака

Насловна страна каталога за изложбу "Незаштићени сведок бр. 1: Афродизијак"Представљање каталога Незаштићени сведок бр.1: Афродизијак

У понедељак, 16. децембра, од 18 часова на сталној поставци МАУ представљамо каталог и позивамо вас на отворену дебату на тему Афродизијака. У последњим данима гостовања Незаштићеног сведока бр.1, Афродизијак ће бити нападнут. Као што се он усудио да учтиво, у рукавицама спопадне музејски предмет, феномен музеја и процесе музеализације, наш гост, проф. др Драган Булатовић ће током представљања каталога критиковати ову уметничку интервенцију. Бранићемо се теоријама музејских завера, музејским сведоцима са и без заштите, активацијом свих чула и периферног вида, музејима које треба цимнути, историјама, критикама и интерпретацијама овог и сличних пројеката.

У догађају учествују: Јелена Спаић (Графички одсек, ФЛУ), др Милан Попадић (ЦМиХ, Филозофски факултет) и Ана Кнежевић (МАУ). Специјални гост разговора: проф. др Драган Булатовић, историчар уметности, ванредни професор у пензији на Семинару за музеологију и херитологију Филозофског факултета у Београду.

„Незаштићени сведок бр.1: Афродизијак“ представља радове осам уметника – Саше Ткаченка, Иване Ивковић, Синише Илић, Ирене Келечевић, Милице Јосимов, Милице Ракић, Ане Адамовић и Ане Вујовић – који су интерполирани у сталну поставку МАУ од 17.10. до 22.12.2019. године.

Улаз слободан.

 

0
0
0
s2sdefault

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Аудио-водич

Аудио-водич

Часопис Музеја

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network