Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Архива

 

Ликовни конкурс за децу и младе на тему „Разгледница из Африке“

Музеј афричке уметности од 10. априла до 10. јуна 2018. године организује ликовни конкурс за децу и младе на тему „Разгледница из Африке”.

На конкурсу могу учествовати групе деце/младих, узраста од 6 до 18 година, из предшколских установа, основних и средњих школа, ликовних атељеа за децу и младе, културних центара и осталих радионица, клубова, секција, инспирисани текућом изложбом и сталном поставком Музеја. Teмa oвoгoдишњег ликoвног кoнкурса „Разгледница из Африке” има за циљ да инспирише учеснике да нам након путовања кроз Музеј афричке уметности цртежом представе сопствену „разгледницу из Африке”.

Позивамо предшколске установе, основне и средње школе, као и ликовне атељее, културне центре и остале установе и удружења за децу и младе да закажу термине за групну посету Музеју афричке уметности и пратећу ликовну радионицу „Разгледница из Африке”. Само они радови који су настали у оквиру заказаних термина за групну посету и пратећу ликовну радионицу у Музеју учествују на конкурсу.

Најуспешнији цртежи биће представљени 23. и 24. јуна на изложби радова учесника ликовног конкурса у оквиру годишње манифестације „Афро фестивал 2018“ која се одржава у башти Музеја афричке уметности. Ауторе најуспешнијих радова очекују специјалне награде.

КАКО УЧЕСТВОВАТИ?

Посетом Музеју афричке уметности деца и млади имају прилику да виде актуелну тематску изложбу „Кенија, Танзанија и Уганда: 1937-1939. Фотографије Коломана Трчке” и сталну поставку „Традиционална уметност западне Африке“ и да, уз разговор са кустосима, открију веровања, приче, обичаје и савремене одлике култура рaзличитих нaрoдa Aфрикe. Током обиласка изложби упознаће богатство стилова и значења афричких уметничких израза, а затим ће на ликовној радионици у простору Музеја нацртати свој рад: могу издвојити неки детаљ, изабрати одређени предмет или више предмета који ће чинити композицију, нацртати различите мотиве, дочарати афричку причу или мит који су чули током посете Музеју, приказати људе и начин живота, замишљени предео, зaмишљeнo путoвaњe...

 • Учешће на конкурсу подразумева посету Музеју, обилазак изложби са циљем упознавања са уметношћу и културaмa Африке и ликовну радионицу на којој ће сваки учесник нацртати цртеж на задату тему.
 • Закажите термине за посету Музеју у периоду од 10. априла до 10. јуна текуће године за групе предшколаца, основаца, средњошколаца (групна посета подразумева од 10 до највише 50 посетилаца у једном термину). При заказивању, потребно је навести број деце/младих у групи, њихов узраст, назив школе или предшколске установе, жељени датум и време за посету Музеју.
 • Укупан програм вођења и радионице траје приближнo 120 минута.
 • Цена улазнице је 150 динара. Музеј обезбеђује материјал за радионицу.
 • имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  телефон:011/2651-654
 • контакт особа: Марија Милош, кустоскиња.

ПРОПОЗИЦИЈЕ

 • На Конкурсу могу учествовати групе деце/млaдих, узраста од 6 до 18 година, из предшколских установа, основних и средњих школа, ликовних атељеа, културних центара и осталих радионица, клубова, секција.
 • Радови морају бити оригинални и рађени самостално, искључиво у Музеју афричке уметности током организоване посете.
 • Техника:
  - за децу од 6 до 14 година (предшколци и основци): графитна оловка, воштане боје;
  - за младе од 14 до 18 година (средњошколци): графитна оловка, оловке у боји (дрвене бојице), фломастери у боји, воштане боје.
 • Цртежи остају у Музеју афричке уметности и неће се враћати учесницима.
 • Радове ће оцењивати комисија састављена од стручњака из области културе и уметности.

КАТЕГОРИЈЕ И НАГРАДЕ

 Одабрани цртежи биће представљени 23. и 24. јуна на изложби радова у оквиру манифестације „Афро фестивал 2018“.

Жири ће одабрати и прогласити најбоље радове учесника Конкурса из три старосне категорије, за које ће ауторима бити додељене награде:

 • најбољи цртеж учесника Конкурса узраста од 6 од 10 година (предшколци и млађи основци),
 • најбољи цртеж учесника Конкурса узраста од 11 до 14 година (старији основци),
 • најбољи цртеж учесника Конкурса узраста од 14 до 18 година (средњошколци).

Кликните да преузмете Позив за учешће на Ликовном конкурсу за децу и младе "Разгледница из Африке" (.pdf).

0
0
0
s2sdefault

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

Календар догађаја

Kalendar događaja

Аудио-водич

Аудио-водич

Часопис Музеја

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network