МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Мини-курсеви за средњошколце

 

„ПУТЕВИМА АФРИЧКОГ СТВАРАЛАШТВА – креативне радионице и изложба радова“

Бесплатан програм МАУ за средњошколце одржан током ЛЕТЊЕГ РАСПУСТА 2017.

„ПУТЕВИМА АФРИЧКОГ СТВАРАЛАШТВА – креативне радионице и изложба радова“Четврти циклус у серији програма МАУ „Креативне радионице и изложба радова за средњошколце“ одржан је бесплатно током летњег распуста 2017. године под називом „Путевима афричког стваралаштва – креативне радионице и изложба радова“.

У оквиру програма „Путевима афричког стваралаштва – креативне радионице и изложба радова“ на лето 2017. средњошколцима су понуђена три термина, за три теме из афричког стваралаштва и одговарајуће уметничке технике, као и теоријска и практична знања о припреми и креирању изложбене поставке радова у завршном делу програма. Од 26. до 30. јуна полазници програма „Путевима афричког стваралаштва“ имали су за тему мотиве на Филафани тканинама коју су упознали на уводном предавању, а затим и кроз практичан рад сликањем на платну и креирањем својих ликовних композиција; од 17. до 21. јула тема су биле Керамичке фигуре животиња етиопске заједнице Бета Израел, а полазници су овладали вештином обликовања фигура у глини и техникама обраде и украшавања; од 21. до 25. августа полазници програма су упознали тему Мотиви на тканинама Фона и бавили се дизајнирањем и израдом текстилних пришивача за торбу, овладавајући вештином кројења модела, шивења и веза. Полазници све три групе креативних радионица су учествовали у припреми завршне изложбе 26. августа, а наредног дана је одржано и свечано отварање изложбе радова. Тада су додељене потврде свим полазницима програма „Путевима афричког стваралаштва – креативне радионице и изложба радова“ и награђене су три ауторке најуспешнијих радова: Матеа Милинковић, Маша Терзовић и Марија Милекић.

Програм „Путевима афричког стваралаштва – креативне радионице и изложба радова“ током летњег распуста 2017. године водиле су Милица Јосимов, вајарка, Марија Милош, кустоскиња, и сараднице Милица Наумов, антрополошкиња, и Ана Кнежевић, историчарка уметности.

Град Београд – Секретаријат за спорт и омладину, допринео је и у значајној мери помогао реализацији програма обезбеђивањем неопходних средстава за финансирање.

„Путевима афричког стваралаштва – креативне радионице и изложба радова“,
летњи распуст 2017. у МАУ

Сазнајте више о бесплатним програмима МАУ „Креативне радионице и изложба радова за средњошколце“ који се одржавају током школских распуста.

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.