Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Архива

НОЋ МУЗЕЈА 2012: ЕГИПАТ

Субота 19. мај, 18-02h

Позивамо вас да део Ноћи музеја 2012 проведете у посебно ре-креираном простору Музеја афричке уметности: Башти, Сталној поставци и Куполи. Кроз аудио и визуелне мотиве који су инспирисани виталношћу вечних египатских фрескопризора, МАУ ће приближити древни и савремени Египат.

LIVE ACT

Окосницу вечери чиниће осликавање мурала једног од најпознатијих и најстаријих симбола Египта: „Ока Хоруса“, у Куполи Музеја. Ликовни део активне, ливе изведбе остварује београдска уметница Милица Јосимов, а музички пандан у форми DJset-a биће употпуњен повременим вокалним импровизовањем песника београдског састава „Љубавници“.

Special activities

Током догађаја можете затражити да вам уметници-демонстратори у МАУ осликају техником body-art-a различите египатске мотиве, а такође ће бити уприличени и различити едукативни и креативни садржаји за децу на које нисмо заборавили ни у Ноћи музеја. Као резултат активне сарадње МАУ са Амбасадом Републике Египат у Београду, биће постављен и информативни пулт о савременом Египту са пратећим визуелним садржајима.

0
0
0
s2sdefault

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Аудио-водич

Аудио-водич

Часопис Музеја

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network