Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Архива

Колекција као страст

Јавно емитовање документарне радио драме Трагачи и разговор на тему колекционирања, приватних и музејских збирки

Субота, 02. април 2011. у 18h

У оквиру програма Субота у Музеју, биће премијерно јавно емитовање радио-драме Трагачи. Аутор Ивана Војт, редитељ и историчар уметности води нас кроз свет колекционарства који год да је предмет у питању: модели-возови, ордење и одликовања или, пак, предмети поп културе као играчке из киндер јаја. Све трагаче (колекционаре) повезује једна ствар – страст.

Документарна радио драма „Трагачи“ (режија: Ивана Војт; дизајн звука: Стефан Ђиновић; музика: Срђан Марковић и Душан Богдановић)

Музеј афричке уметности у Београду је отворен 1977. године да би сачувао легат др Здравка и Веде Печар, а током свог рада показао је истрајност колекционарског концепта и визије. На који начин се колекционарска пасија може претворити у музејску збирку која постаје део културне баштине једног града или државе, као и о колекционарима, приватним и музејским збиркама, говориће након емитовања драме: проф. др Драган Булатовић (Филозофски факултет у Београд, катедра за Историју уметности), Наташа Његовановић Ристић, историчар уметности и виши кустос (МАУ) и Лидија Кошутић, кустос/археолог и председник удужења колекционара „Киндер клуба“ у Београду.

Модератори програма: Ивана Војт и Срђан Тунић, историчари уметности, сарадници МАУ

0
0
0
s2sdefault

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Аудио-водич

Аудио-водич

Часопис Музеја

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network