МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Архива

 

Посебно издање туре
Културна баштина Топчидера

Културна баштина Топчидера - посебно издањеOбилазак Амбасаде Арапске Републике Египат

Позивамо вас да нам се придружите у посебном издању шетње Културна баштина Топчидера, када ћемо, поред обиласка Музеја афричке уметности, Куће краља Петра и Легата Петра Лубарде, имати привилегију да посетимо и здање Амбасаде Арапске Републике Египат.

Музеј афричке уметности сведочи о дипломатској активности југословенског амбасадора Здравка Печара, који је, заједно са својом супругом Ведом Загорац оформио иницијалну збирку афричких уметничких предмета, данас изложених на сталној поставци Музеја. Зграда амбасаде Египта баштини сећање на породице Новаковић и Гавриловић, које су у овој вили „у Винограду“ организовале политички ангажоване састанке, затим на рад чувеног архитекте Драгише Брашована, као и на дуготрајне односе између наше земље и Египта. Кућа краља Петра и Легат Петра Лубарде представљају институције културе са активном излагачком делатношћу које су смештене у некадашње грађанске виле – трговца Ђорђа Павловића и ињжењера Радише Николића – због чега имају изузетно диманичну и занимљиву историју. Сва четири објекта налазе се у непосредној близини и крију занимљиве детаље из живота људи који су некада становали у овом делу Београда.

Са вама шетају Ана Кнежевић, сарадница Музеја афричке уметности, и Ивана Затежић, сарадница Куће легата – Легата Петра Лубарде.

Време и место окупљања: Музеј афричке уметности – збирка Веде и др Здравка Печара, Андре Николића 14, у 14 часова

Датум: 3. октобар

План шетње: Музеј афричке уметности – збирка Веде и др Здравка Печара, Амбасада Египта (Андре Николића 12), Кућа краља Петра (Васе Пелагића 40), Кућа легата – Легат Петра Лубарде (Иличићева 1).

Предвиђено време трајања шетње: око 150 минута

Цена улазнице: 500 динара (улазнице се купују у Музеју афричке уметности пред почетак шетње)

Број места: 20

Пријављивање је обавезно. Имајући у виду специфичност овог издања шетње, потребно је да се на имејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. пошаљу следећи подаци: име и презиме, број личне карте, фотографија прве стране пасоша. Сваки посетилац биће обавештен након добијеног одобрења од стране Амбасаде. Захваљујемо вам на разумевању.

За додатне информације, питања, вођење на енглеском језику пишите на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Часопис Музеја

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network