МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Архива

 

Позивамо средњошколце да проведу распуст у МАУ

„Није баш калабаш... – креативне радионице керамике”

Музеј афричке уметности у данима зимског распуста, у периоду од 30. јануара до 12. фебруара, организује у два термина петодневни мини-курс керамике „Није баш калабаш... – креативне радионице керамике” намењен младима. Заинтересовани средњошколци се могу определити да похађају курс у термину 1 који траје од 30.1. до 3.2. или у термину 2 од 6.2. до 10.2.2017. Број учесника је ограничен на десет полазника по групи и зато – пријавите се на време!

У оквиру сваког од два петодневна мини-курса израде посуда од керамике „Није баш калабаш...” полазници ће упознати технике израде посуда од глине и начине украшавања карактеристичне за традиционалне афричке културе. Један он начина моделовања глинених посуда био је коришћењем калабаша - афричке тикве као калупа, преко кога се наносила и обликовала глина. У старим афричким домаћинствима највише су коришћене посуде од глине и посуде од сушене тикве, а често су имале сличне декоративне мотиве – у виду листова, животиња, спирала и разних геометријских облика, изведене урезима по површини посуде.

Свака група полазника радионица ће у континуитету од пет радних дана (од понедељка до петка) у трочасовним терминима (од 10 до 13ч) овладавати технологијом израде, украшавања, глачања и бојења предмета од глине, који ће се затим пећи и припремити за излагање. Завршни део програма остављен је за два последња дана распуста – суботу и недељу, када ће учесници уз помоћ кустоса припремити и поставити изложбу радова. Свечано отварање изложбе, додела потврда и награда за најуспешније радове одржаће се 12. фебруара у 14 часова. Након завршетка програма учесници ће своје радове понети кући.

Радионице воде Милица Јосимов, вајар, и Милица Наумов, кустос.

Пријављивање је обавезно, слањем пријаве на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са следећим подацима: име, презиме, година рођења, контакт телефон и изабрани термин курса (од 30. јануара до 3. фебруара или од 6. до 10. фебруара, од 10 до 13 часова).

Цена петодневног мини-курса керамике „Није баш калабаш...“ је 1.000,00 динара.

Кликните да преузмете Програм курса "Није баш калабаш... - креативне радионице керамике" (.pdf)

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Часопис Музеја

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network