МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Архива

 

Вођења и радионице током јануара

3, 10, 17, 24. и 31. јануар, од 11 до 13 часова:

ЈАВНО ВОЂЕЊЕ КРОЗ ИЗЛОЖБУ
„Ибеђи: два пута рођени“

+ ДЕЧЈА КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА
„Уметност и митови народа Јоруба“ (узраст 4 до 12 година)

У недељном термину од 11 до 13 часова, најновију тематску изложбу „Ибеђи: два пута рођени“ посетиоцима ће представити ауторка изложбе Александра Продановић Бојовић, кустоскиња Музеја афричке уметности. На изложби су приказане скулптуре близанаца из збирке Павлић, колекциониране крајем 70-тих година у Нигерији, које сведоче о изузетној уметничкој традицији, као и веровањима и обичајима народа Јоруба. Посетиоци ће моћи да погледају и црно-беле фотографије – дупле портрете из западне Африке, који илуструју очување веровања и представе о близанцима који су транспоновани у нове медије. Ова мултимедијална изложба садржи и интервју ауторке изложбе са свештеником народне религије Јоруба о веровањима везаним за близанце, као и избор кратких филмова на тему изложбе.

Поред стручног вођења намењеног одраслим посетиоцима, као пратећи програм изложбе „Ибеђи: два пута рођени“ недељом у истом термину организују се и креативне радионице за децу узраста од 4 до 12 година са темом „Уметност и митови народа Јоруба“.

Програм за децу “Уметност и митови народа Јоруба” почиње разгледањем изложбе “Ибеђи: два пута рођени” која представља уметничке домете, богатство и разноврсност стилова скулптура са мотивом близанаца. Деца ће затим на креативној радионици уз разговор са кустосима и уметницима (Марија Личина / Милица Јосимов) упознати веровања и стваралаштво народа Јоруба из Нигерије, и на свој начин протумачити скулптуре ибеђи, приче о моћном божанству грома, Шангу, као и о лукавом Ешуу који прави смицалице и изазива људе да изразе своје особине и карактер. Свој доживљај скулптура ибеђи и старе културе народа Јоруба деца ће на креативним радионицама изражавати цртежом и бојом, обликовањем, кратким “сценским” приказом митских прича и креирањем различитих предмета од рециклажних материјала.

Цена улазница за програме недељом од 11 до 13 часова: 150 динара (сви узрасти)

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Часопис Музеја

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network