МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Архива

 

● ритам и љубав ● афро и рок ● реге и соул ●

IGOR VINCE & His Drum, Brass And Keys
LIVE @ Калемегдан

Ново аудио/видео издање

- Од експлозија ритма, плеса и снажних порука
до најфинијих и најемотивнијих љубавних нота и стихова

- Заносно, разиграно, шармантно, енергично.

Уочи концерта који ће се одржати 6. априла у сали Американа Дома омладине Београда, харизматични аутор Игор Vince је објавио свој нови аудио/видео албум "LIVE @ Калемегдан". Албум је сниман уживо на великом концерту на Калемегдану (септембар 2018.), где су Игор и његов бенд наступили исте вечери када и Феми Кути и Македонска филхармонија.

На албуму се налази неколико реаранжираних нумера са Винсовог првог студијског албума „Let's Do It“, као и две нове песме.

Игора, без дилеме, ритам прожима од главе до пете, а хармоније и мелодије којима нас обасипа продиру из дубине његове душе. Кроз аутентичне музичке аранжмане провлаче се искрени и вешто саткани стихови и поруке. Са својом магичном калимбом у рукама, конгама и ђембе бубњем испред себе, као главном артиљеријом ритма, својим стасом, гласом, жестоким порукама и очаравајућим љубавним стиховима, Игор ствара музику која погађа свакога до кога допре.

Оно по чему се овај албум заиста издваја, као уосталом и претходна Игорова дела, јесте то што се не може сврстати ни под један до сада установљен музички калуп. Игор се, на себи својствен начин, поиграва жанровима као што су фанк, афробит, соул, рок, реге, r'n'b, worldbeat, џез и поп. Од врло енергичних, ритмом набијених нумера и продорних дувачких линија, до најсуптилнијих балада, Игор још једном указује на широк спектар свог музичког изражавања.

„Једино ми је важно да моја музика допре до људи којима ће пријати, које ће разведрити, које ће инспирисати, који ће у њој наићи на нешто што ће их понети, без обзира који жанр ће јој доделити. Са огромним нестрпљењем ишчекујемо концерте у Зрењанину 29. марта, и у Београду 6. априла, када ћемо се потпуно препустити публици. Позивамо све да дођу и да сјединимо ритам и љубав", каже Винс.

Igor Vince
Фото: Жељко Синобад

Широј публици овај Београђанин познат је и као једини музичар ван афричког континента у бенду Фемија Кутија, са којим је до сада свирао на бројним турнејама широм света. Осим Фемија Кутија, Винс је наступао и са многим другим светским музичким великанима међу којима су и Keziah Jones, Fatoumata Diawara, Dean Bowman, Cheick Tidiane Seck.

Игоров „Drum, Brass, And Keys" бенд чини чак 13 актера на сцени, где се поред њега, као главног вокала, налази и снажна дувачка секција, убедљива ритам секција, егзотични пратећи вокали и две афро-фанки плесачице.

Igor Vince
Фото: Жељко Синобад

Албум је објавила издавачка кућа Ammonite Records.

Више информација о предстојећим концертима:

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Часопис Музеја

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network