МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Архива

 

Посебни програми у фебруару 2017.

У сталном термину недељом: 5, 12, 19 и 26. фебруара, од 11 до 13 часова

Фото: В. Поповић (Архива МАУ)
Фото: В. Поповић (Архива МАУ)

ЈАВНО ВОЂЕЊЕ КРОЗ ИЗЛОЖБУ
“Слике и сећања – афричка тиква
у збиркама МАУ”
(за све посетиоце)

и

ДЕЧЈА КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА
“Калабаш мудрости”
(узраст од 4 до 12 година)

 

Уз актуелну излoжбу „Сликe и сeћaњa – афричка тиква у збиркама МАУ“ oдржaћe сe кустoскa вoђeњa зa свe пoсeтиoцe у сталном термину нeдeљом: 5, 12, 19 и 26. фебруара, од 11 дo 13 чaсoвa. У истим тeрминима, зa млaђу публику, узрaстa oд oд 4 дo 12 гoдинa, бићe прирeђeнe крeaтивнe рaдиoницe „Кaлaбaш мудрoсти“.

Слике и сећања – афричка тиква у збиркама МАУ (кустоско вођење кроз изложбу за све посетиоце)
Афричка тиква или калабаш припада збирци предмета свакодневне употребе МАУ. Збирка МАУ датира из периода средине шездесетих до почетка осамдесетих година двадесетог века. Изложба „Слике и сећања“ прати калабаш кроз предмет, мотив, метафору, документарну фотографију, разгледницу, записе у стручној литератури и необјављеним белешкама – као симбол Африке и квинтесенцију идеалног и идеализованог афричког крајолика.

Калабаш мудрости (радионице за децу узраста 4-12 година)
У афричким митовима и причама тикве-калабаши симболизују свемир – земљу, небо, читав живот. „Калабаш мудрости“ је прича на коју се наилази широм западне Африке. Она нас учи да не можемо да обухватимо сву мудрост света, али и да не смемо да будемо себични са знањима које поседујемо. Облик тикве је сматран толико савршеним да су се чак и посуде од глине израђивале по узору на њих. Користећи глину, као и технике сликања и цртања, деца ће направити и украсити своје тикве-калабаше.

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Часопис Музеја

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network