МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Архива

 

ОД 3. ДО 5. ЈУНА ОДРЖАН АФРО ФЕСТИВАЛ 2016

„Три ствари су важне на овоме свету: добро здравље, мир са са суседима и пријатељство са свима“
(изрека народа Серер, западна Африка)

 

Захваљујемо се свим учесницима и сарадницима Афро фестивала 2016 који су својим учешћем допринели да наш програм буде још богатији и разноврснији.

Најлепше хвала предавачима - Ани Сладојевић која неуморно преиспитује Музеј афричке уметности и отвара нова питања на тему афричких уметности уопште; Зорици Премате и Зорану Ерићу што су (ре)анимирали изложбени део поставке посвећен Догонима и омогућили нам нови, звучни увид у креативност ове заједнице; Саши Радојевићу што је предавањем о нигеријском и афричком филму отворио простор и за нашу будућу сарадњу у овој области; др Павлу Секерешу са Филозофског факултета у Новом Саду и Соњи Сегић, преводиоцу, што су издвојили своје време и допринели програму Фестивала учешћем у интересантном разговору о књизи „Фантомска Африка“ Мишела Лериса (издавачка кућа „Киша“, Нови Сад); проф. др Сенки Ковач и проф. др Александру Бошковићу са катедре за Етнологију и антропологију Филозофског факултета у Београду, на учешћу у промоцији каталога „Ибеђи: два пута рођени“ и на константној подршци програмима и раду МАУ.

Хорасу Томпсону - Tommy T и његовом бенду Lion Vybz хвала на сјајној атмосфери коју су креирали на концерту у башти, у недељу, 5. јуна 2016.

Студентима „Практикума“, који су посетиоце водили кроз сталну поставку Музеја: Ани Кнежевић, Јелени Весковић, Олгици Лукановић, Ивани Затежић, Александри Тодоровић, Јовани Тешић, Урошу Николићу и Сари Лазић – били сте сјајни!

Мајстору манкале Александру Милошевићу из Клуба друштвених игара Ц22 и његовим помагачима Јовани и Бојани Тодић.

Радионице за децу не би биле могуће без Милице Маринковић, Милене Миладиновић, Невене Тривић, Ане Николић и Ане Кнежевић. Ваш рад је уједно и најодговорнији и најлепши.

Захваљујемо се учесницима трећег Ликовног конкурса Музеја, чије смо радове са поносом приказали бројној публици Фестивала на изложби „Пловећи реком Нигер“.

Захваљујемо Афричкој групи у Београду на континуираној подршци Фестивалу: доајену Афричке групе и амбасадору Либије, његовој екселенцији г. Тажури Тажурију, амбасадору Алжира, њ.е. г. Абделхамиду Шебшубу, амбасадору Туниса, њ.е. г. Мохамеду Бугамри, амбасадору Анголе, њ.е. г. Жозе Жоао Мануелу, амбасади Демократске Републике Конго и отпр. послова г. Пол Емил Ћинга Ахука, амбасадору Марока, њ.е. г. Абдалаху Загуру, амбасади Нигерије и отпр. послова г. Анију и амбасади Гвинеје и првом секретару г. Камари, као и почасном конзулу Јамајке, г. Мирку Миљушу.

Хвала учесницима свахили језичких радионица на дивној презентацији: Немањи Видићу, Невени Марковић, Зорици Обрадовић, Јовици Марковићу, Синиши Тркуљи, Борку Милошевићу, Јелени Јањић, Маји Кисин, Дражену Хорватићу и Милени Живић, као и њиховим посвећеним учитељима Амосу Рвангариа и Галини Тудик. Такође, хвала и ученицима ОШ „Ћирило и Методије“ из Београда који су научили песму „Јамбо Бwана“ и отпевали је на Афро фестивалу.

Велику захвалност упућујемо сарадницима Милијани Станковић, Искри Брбле, Луки Стојановићу, Јовани Пивић, Николи Јањићу и Милици Наумов.

Хвала и Катарини Радовић, Марију Бралићу, Лани Ракановић, Синиши Јањић Ре и Милици Ивковић јер ваша инспирација Африком инспирише друге. Такође, хвала госпођи Николић и њеној породици што су донели делић Марока у Београд, и на Афро фестивал.

Ту су и наши стални сарадници, без којих не бисмо ни овај пут могли: Људмила Димитријевић (рачуноводство), Ивана Бунушевац (дизајн), Вања Бојчић (штампа), Бошко Кончаревић (ИТ) и Катарина Радиновић Андрић a.k.a. „невидљива Ката“ која неуморно ради на нашем сајту.

Најлепше хвала на континуираној помоћи и подршци Влади Новичићу, Милану и Бати. Хвала Стевици за бину и Милану за надстрешницу, Александру Павловићу на балдахинима, Ђорђу, Марку, Миљану и Давиду за херкуловски подухват, чуварима МАУ на „будном оку“ и госпођи Ради. Нисмо заборавили ни на Горана Зарубицу из Интернационалне школе Београд. Хвала Николи Протићу на великој подршци и помоћи.

Велику захвалност дугујемо спонзорима који су у сваком смислу подршка овој градској манифестацији: Coca-Cola HBC Srbija, National Geographic, Greenet caffe, Amphora, Кабинет пивара, Шауарма Бар, Књаз Милош.

Хвала свим новинарима и медијским кућама који су промовисали Афро фестивал!

Свака подршка већој видљивости програма МАУ као и Фестивалу је изузетно значајна и зато се посебно захваљујемо господину Јовану Радуловићу из Секретаријата за културу и Милици Шеварлић из Дома омладине на сарадњи.

На крају, захваљујемо оснивачима Музеја – Скупштини Града Београда и Секретаријату за културу на континуираној подршци и сарадњи.

Афро фестивал не би био могућ без свих вас.

Хвала публици и свим посетиоцима – видимо се следеће године на прослави јубилеја:
20 година АФРО ФЕСТИВАЛА и 40 година МАУ!

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Часопис Музеја

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network