МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Мини-курсеви за средњошколце

 

„БОЈЕ АФРИКЕ - креативне радионице и изложба радова“

Бесплатан програм МАУ за средњошколце одржан током ЗИМСКОГ РАСПУСТА 2019.

„БОЈЕ АФРИКЕ - креативне радионице и изложба радова“Током зимског школског распуста 2019. године одржан је бесплатан програм „Боје Африке - креативне радионице и изложба радова“ као седми циклус у серији програма МАУ „Креативне радионице и изложба радова за средњошколце“.

Програм „Боје Африке - креативне радионице и изложба радова“ одржан је за две групе полазника који су према својим интересовањима изабрали понуђене теме из афричког стваралаштва, одговарајуће уметничке технике и термине похађања: за прву групу, од 2. до 6. јануара, одржано је уводно предавање Филафани тканине са креативним радионицама сликања на платну, другој групи је представљени су тема Афрички накит и технике израде накита од перлица и конца од 4. до 8. фебруара, а обе групе полазника учествовале су 9. и 10. фебруара 2019. у завршном делу програма, када је припремљена изложбена поставка и приређено свечано отварање изложбе радова.

Инспирација за теме и креативне активности полазницима програма „Боје Африке“ током зимског распуста 2019. били су сликани мотиви на тканинама Сенуфоа (Обале Слоноваче) и разнолики облици и дезени перланог и кончаног накита Масаија (Кенија и Танзанија) и Ндебелеа (Јужна Африка). Средњошколци су кроз практични рад, уз менторство предавача Милице Јосимов, овладали техником сликања на платну и израдом накита од перли и конца, док су изабране теме из афричког стваралаштва упознали на уводним предавањима о стилским одликама, значењима ликовних мотива и симболизму боја, која је одржала Милица Наумов. Радови настали на креативним радионицама приказани су на изложби која је свечано отворена 10. фебруара, када су награђена и три најуспешнија аутора: Јана Николић, Сара Гемаљевић и Наталија Петковић.

Програм „Боје Африке - креативне радионице и изложба радова“ одражан током зимског распуста 2019. реализовале су Милица Јосимов, вајар / конзерватор, Марија Милош, виши кустос, и Милица Наумов, кустос.

Град Београд – Секретаријат за спорт и омладину, допринео је и у значајној мери помогао реализацији програма обезбеђивањем неопходних средстава за финансирање.

„Боје Африке - креативне радионице и изложба радова“,
зимски распуст 2019. у МАУ

Сазнајте више о бесплатним програмима МАУ „Креативне радионице и изложба радова за средњошколце“ који се одржавају током школских распуста.

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.