Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

Kulturna baština Topčidera

Tura u organizaciji Muzeja afričke umetnosti, Kuće kralja Petra, Arhiva Jugoslavije i Kuće legata

Još od 19. veka Topčider se urbanistički osmišljava kao gradska oaza, sa brojnim parkovima, izletištima, velikim zelenim i pošumljenim površinama. U njegovom zelenilu kriju se i brojne vile, letnjikovci i umetnički ateljei podignuti početkom 20. veka. Šetnje „Kulturna baština Topčidera“ otkrivaju četiri arhitektonska dragulja ovog beogradskog brda. Obići ćemo zdanja dve kulturne institucije koje su nekada služile kao vile, nekadašnji dom za učenike srednjih škola, kao i jedan sasvim poseban muzej. Sve ih povezuje zanimljiva istorija i arhitektura, ali i stalne i tematske postavke koje uključuju kulturna dobra od nacionalnog i internacionalnog značaja.

Sa vama šetaju i pričaju istoričarke umetnosti Ana Knežević, saradnica Muzeja afričke umetnosti i Ivana Zatežić, saradnica Kuće legata.

Pridružite nam se u šetnji i istraživanju kulturne baštine Topčidera!

Važne informacije

Termini narednih šetnji:

  • subota, 27. oktobar 2018.
  • subota, 24. novembar 2018.
  • subota, 29. decembar 2018.

Prijavljivanje je obavezno na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

  • Mesto okupljanja: Muzej afričke umetnosti, Andre Nikolića 14, u 11:00.
  • Tura uključuje obilazak četiri ustanove kulture: Muzej afričke umetnosti (Andre Nikolića 14), Kuća kralja Petra Prvog (Vase Pelagića 40), Arhiv Jugoslavije (Vase Pelagića 33) i Kuća legata – Legat Petra Lubarde (Iličićeva 1). U skladu sa aktuelnim izložbama u drugim ustanovama kulture koje se nalaze u neposrednoj blizini, moguće su izmene u planu šetnje.
  • Predviđeno vreme trajanja šetnje: 150 minuta
  • Cena ulaznice: 500 dinara
  • Za dodatne informacije, pitanja, za zakazivanje tura u drugom terminu ili na engleskom jeziku, obratite se na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network