Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Vesti i događaji

 

AFRO FESTIVAL

26-27. jun 2021.

Afro festival 2021 - posterAfro festival – naša tradicionalna godišnja manifestacija koja izaziva veliko interesovanje javnosti, održaće se poslednjeg vikenda juna – u subotu, 26. i nedelju, 27. juna od 10 do 18 sati – uz poštovanje svih zvaničnih epidemioloških mera za zaštitu od COVID-19.

Afro festival je jedna od najznačajnijih manifestacija Muzeja afričke umetnosti koja se organizuje od 1997. godine i predstavlja jedinstven događaj u našoj zemlji i širem regionu, koji je vremenom postao prepoznatljiv po atmosferi istinske kosmopolitske svečanosti.

Tokom Festivala se organizuju izložbe i predavanja, koncerti, razgovori i putopisni programi, projekcije filmskog materijala o umetnostima i kulturama Afrike, muzičke, plesne i likovne radionice za decu, kao i javna vođenja kroz muzejske postavke. U okviru Festivala, kao i uvek, očekuju vas muzički nastupi i Afrički bazar – prodajna izložba predmeta iz različitih krajeva Afrike: maske, skulpture u kamenu i drvetu, slikane i bojene tkanine, slike, batik, nakit, kao i dekorativni predmeti za enterijer.

Durbar je poseban poseban program u okviru Afro festivala koji uz učešće afričkih ambasada u Beogradu predstavlja vrhunac svečanosti. Durbar se održava u nedelјu i uključuje posebno pripremljene i aranžirane štandove afričkih ambasada i konzulata čime se kroz turističku ponudu, suvenire i druge vrste promotivnih materijala, predstavljaju Alžir, Angola, Gvineja, Egipat, Kongo, Libija, Maroko, Tunis i konzulat Namibije.

Više informacija o programu – uskoro…

 

0
0
0
s2sdefault

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

Darujte MAU

Audio-vodič

Audio-vodič

Gostujuće izložbe

putujuci mau lat

Časopis Muzeja

MAU preporučuje

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network

Grb Beograda

Muzej afričke umetnosti je pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda – Sekretarijata za kulturu

Prijatelj Muzeja

Savski venac


Pristupna rampa