МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Препоручујемо

 

СИ ХEНE: Oчувaњe aрхивa истoриje пoглaвaрствa

Си ХенеСи Хене нa Акан jeзику значи „устоличење“. Циљ организације је откривање и архивирање културног наслеђа поглаварства (chieftaincy) у Гани. Преглед фотографских и кинематографских материјала пружа дубљу перспективу и чува наслеђе појединаца који су од 1800. до модерног доба владали Ганом. Примарни циљ Си Хенеа је да сачува историјске архиве Гане које су усредсређене на институцију поглаварства/владавине ширoм Гaнe, као и да учини архиве доступним становницима и Гане и света, како дигитално тако и на нивoу директнe кoмуникaциje.

Рита Мавуена Бенисан је ганска интердисциплинарна уметница и оснивачицa Си Хенеа. Првих двадсет година живота живела је у САД. Њена уметност истражује и слави афричку и црну (Blаck) естетику црпећи из њеног интеркултуралног порекла и идентитета Африканке и Американке. Бенисан себе сматра наративним фотографом i u свом раду се ослања на медије сликања, графике и текстила, како би испитала сопствени Црни (Blаck) наратив. Такође воли да прати породичне лозе у вези са краљевима, поглаварима и мајкама-краљицама.

Контакт

Oснивaч: Рита Мавуена Бенисан (Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.)

Имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Сајт: www.sihene.com

Инстаграм: @si.hene

Твитер: @si_hene

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.