Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

 

АФРО ФЕСТИВАЛ

26-27. јун 2021.

Афро фестивал 2021 - постерАфро фестивал – наша традиционална годишња манифестација која изазива велико интересовање јавности, одржаће се последњег викенда јуна – у суботу, 26. и недељу, 27. јуна од 10 до 18 сати – уз поштовање свих званичних епидемиолошких мера за заштиту од COVID-19.

Афро фестивал је једна од најзначајнијих манифестација Музеја афричке уметности која се организује од 1997. године и представља јединствен догађај у нашој земљи и ширем региону, који је временом постао препознатљив по атмосфери истинске космополитске свечаности.

Током Фестивала се организују изложбе и предавања, концерти, разговори и путописни програми, пројекције филмског материјала о уметностима и културама Африке, музичке, плесне и ликовне радионице за децу, као и јавна вођења кроз музејске поставке. У оквиру Фестивала, као и увек, очекују вас музички наступи и Афрички базар – продајна изложба предмета из различитих крајева Африке: маске, скулптуре у камену и дрвету, сликане и бојене тканине, слике, батик, накит, као и декоративни предмети за ентеријер.

Дурбaр je пoсeбaн пoсeбaн прoгрaм у oквиру Aфрo фeстивaлa кojи уз учeшћe aфричких aмбaсaдa у Бeoгрaду прeдстaвлљa врхунaц свeчaнoсти. Дурбaр сe oдржaвa у нeдeљу и укључуje пoсeбнo припрeмљeнe и aрaнжирaнe штaндoвe aфричких aмбaсaдa и кoнзулaтa чимe сe крoз туристичку пoнуду, сувeнирe и другe врстe прoмoтивних мaтeриjaлa, прeдстaвљajу Алжир, Ангола, Гвинеја, Египат, Конго, Либија, Мароко, Тунис и конзулат Намибије.

Више информација о програму – ускоро…

 

0
0
0
s2sdefault

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

Дарујте МАУ

Аудио-водич

Аудио-водич

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Grb Beograda

МАУ је под покровитељством Скупштине града Београда – Секретаријата за културу

Пријатељ Музеја

Savski venac


Приступна рампа


Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije