МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

 

20. фебруар – 19. јун 2021.

Музичка радионица за децу „У ритму Африке“

*Рок за пријављивање: понедељак, 15. фебруар 2021.

Дечији оркестар "Музика света"Музеј афричке уметности у сарадњи са Дечијим oркестром Музика света организује музичку радионицу „У ритму Африке“ за децу узраста 7-14 година.

Циљ програма је да се деца – кроз игру, интеракцију и свирање музичких инструмената – упознају са музиком и културама афричких земаља.

Сматра се да су музика, односно музицирање и плес основа и покретач осећања заједништва у афричким заједницама. Једна од главних функција музике је да се кроз звук изразе различити аспекти живота: рођење, одрастање, добродошлице и опроштаји, али и читав дијaпазон осећања. Од тога полазе ове радионице јер се музици приступа инсистирајући на доживљају, односно, деци се пружа могућност да заиста осете музику из перспективе активног ствараоца, а не само као пасивни слушаоци.

Поред аудио и видео материјала које ће предавачи користити на часовима, један од часова биће посвећен ђембеу – афричком бубњу! У сарадњи са Игором Винсом (Igor Vince), гостујућим музичарем, деца ће на лицу места чути „говор“ бубња и сами се испробати на овом инструменту. По завршетку музичке радионицe ученици ће наступити на концерту посебно припремљеном за велику бину „Афро фестивала“ који окупља бројну домаћу и интернационалну публику.

Радионицу води Ана Стругар, оснивач Дечијег оркестра Музика света. Ана је мастер музичке педагогије Факултета музичке уметности у Београду. Активни је педагог и извођач у области класичне и џез музике. У Јужној Африци је живела шест и по година и бавила се џез певањем, аранжирањем, компоновањем за оркестар и педагогијом. Ани асистира Драган Мишковић, историчар уметности и дугогодишњи кустос Музеја афричке уметности. Драган се бави презентацијама различитих области афричке културе и уметности у којима музика афричких народа заузима посебно место.

Важне информације:

  • Музичка радионица почиње 20. фебруара, а завршава се 19. јуна (4 месеца/16 часова).
  • Музичка радионица је намењена свим ученицима основних школа (7-14 година), са и без претходног музичког предзнања.
  • Часови се одржавају једном недељно: суботом од 17 до 18:15 сати у Музеју афричке уметности, Андре Николића 14.
  • Чланарина: 3.000 дин месечно/12.000,00 укупно. Формулар за пријаву са подацима о уплати можете преузети овде.
  • Рок за пријаву је понедељак, 15. фебруар 2021.
  • Инструменти су обезбеђени: клавир, гитаре, ксилофони, флауте, перкусиони инструменти.
  • У складу са епидемиолошким мерама заштите, број места у групи је ограничен, а употреба заштитних маски током часа обавезна.

Кликните да преузмете Формулар за пријављивање (.pdf).

Све додатне информације и формулар за пријаву детета могу се добити слањем мејла на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Програм се остварује у сарадњи:

Музеј афричке уметности
Дечији оркестар Музика света

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Дарујте МАУ

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Privatna arhiva Džuverović

WSSSR

SIVision

Zavod Afriška Vas

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Музеј афричке уметности је приступачан за све посетиоце

Музеј афричке уметности поседује приступне рампе за инвалидска колица, стазе водиље за лица са оштећењем вида, као и тактилне предмете са аудио-дескрипцијом и потписима на Брајевом писму.

Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije

Архива