Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

 

Музеј афричке уметности уводи посебан програм намењен старијој популацији

Музеј афричке уметности у сарадњи са Факултетом за културу и медије и Геронтолошким друштвом Србије осмислио је друштвено одговоран пројекат “МАУ за све, сви у МАУ - посебан програм за старије особе” којим се подстиче интеграција и активно учешће старијих особа у културним програмима. Пројекат су подржале организације “Балканска музејска мрежа” и “Културно наслеђе без граница”, као и Влада Шведске.

Програми Музеја намењени су свим заједницама и старосним групама. Како бисмо учинили програмске садржаје Музеја доступним и нашим старијим суграђанима, и како бисмо им олакшали кретање кроз изложбену поставку, приступили смо изради специјалних рукохвата и рампи за инвалидска колица. У наредном периоду кустоси Музеја и студенти-волонтери посетиће домове Геронтолошког центра Београд где ће представити музејске програме и одржати посебне радионице вајања у глини. По окончању пројекта биће установљени посебни, бесплатни термини и програми намењени старијима.

Програм отпочиње радионицом у Дому Бежанијска коса, а следе посете осталим установама овог типа у оквиру Геронтолошког центра Београд.

0
0
0
s2sdefault

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

Дарујте МАУ

Аудио-водич

Аудио-водич

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Grb Beograda

МАУ је под покровитељством Скупштине града Београда – Секретаријата за културу

Пријатељ Музеја

Savski venac


Приступна рампа


Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije