Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Programi animacije i edukacije

Originalnom selekcijom tema, interaktivnim i dinamičnim programima, iz godine u godinu Muzej afričke umetnosti gradi imidž dobrog mesta u gradu. Događaji u Muzeju okupljaju sve uzraste i generacije, posetioce različitih interesovanja, pripadnosti, orijentacija, društvenog statusa, ličnih stilova i stavova, iz zemlje i inostranstva.

Motiv ptice u umetnosti Afrike, pravila i „strategije“ mankale – jedne od najstarijih društvenih igara na svetu, legendarni uspesi etiopskih maratonaca na Olimpijadama i svetskim maratonima, večeri revolucionarne poezije Angole i književna dela Ačebea i Sengora, demonstracija izrade popularnih afro- frizura – samo su neke od brojnih tema predstavljenih do sada u različitim muzejskim programima: u okviru kreativnih radionica, tokom razgovora sa umetnicima i stručnih vođenja kroz izložbe, na tematskim predavanjima, u vikend-terminima za Porodični dan, i mnogim drugim muzejskim aktivnostima.

Prijavite Vašu e-mail* adresu kako bismo Vas informisali o narednim muzejskim programima.
Za zakazivanje termina za grupne posete nazovite +381-11-2651-654 ili nam pišite na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Razmena znanja

Pozivamo sve pojedince i grupe koji žele da svoje ideje i interesovanja realizuju u vidu seminarskih, maturskih, diplomskih, naučnih, dizajnerskih i kreativnih radova, da nam se obrate i saznaju više o muzejskim programima, predmetima u našim zbirkama i istraže bogatu biblioteku Muzeja o afričkoj i svetskoj kulturi, umetnosti, istoriji i drugim oblastima.