Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

U Skupštini Srbije otvorena izložba Muzeja afričke umetnosti

U Narodnoj skupštini Srbije 8. decembra 2015. godine je otvorena gostujuća izložba Muzeja afričke umetnosti "Tradicionalni murali Afrike" autorke Nataše Njegovanović Ristić.

Otvarajući izložbu, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je da izložene fotografije slikanih, reljefnih i mozaičkih ukrasa omogućavaju zainteresovanima da se upoznaju sa delom bogate afričke kulture i istakla značaj saradnje koju Skupština Srbije na ovaj način ostvaruje sa našim uglednim institucijama kulture.

Ambasador Maroka u Srbiji Abdallah Zagour zahvalio je na mogućnosti da radovi budu izloženi u parlamentu i naveo da su izloženi dragoceni primeri afričke umetnosti.

Marija Aleksić, v. d. direktora Muzeja afričke umetnosti istakla je da Srbija i narodi država afričkog kontinenta imaju višedecenijsku saradnju, zasnovanu na uzajamnom poštovanju, poverenju i uvažavanju. Ova izložba - prema njenim rečima – najbolji je pokazatelj da podsticanje kulturne saradnje i razmene predstavlja važan, neizostavan činilac u izgradnji dobrih međunarodnih odnosa.

Otvaranju su prisustvovali brojni narodni poslanici, ličnosti iz političkog, javnog i kulturnog života Srbije i ambasadori skoro svih afričkih i arapskih zemalja.

Izložba je otvorena do 15. decembra.

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network