Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

Novo prigodno filatelističko izdanje povodom obeležavanja Dana Afrike

Povodom 25. maja, Dana Afrike, Pošta Srbije i Muzej afričke umetnosti predstavili su prigodno filatelističko izdanje „Dan Afrike”.

„Misija Pošte Srbije je da spaja ljude i povezuje kontinente i zato je za nas posebna čast da predstavimo marku posvećenu višedecenijskom prijateljstvu i zajedničkim vrednostima naroda Srbije i Afrike. Sa narodima Afrike delimo i viđenje buduće saradnje u oblasti privrede, modernih tehnologija, razvoja infrastrukture i obrazovanja, čemu će Pošta Srbije doprineti u domenu poštanskih, logističkih i informatičkih usluga”, rekao je v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević.

Doajen Grupe afričkih ambasadora, ambasador Alžira Abdelhamid Šebšub, je istakao da je marka posvećena Danu Afrike snažan simbol prijateljstva srpskog i afričkih naroda. Odluka Pošte Srbije da poštansku marku posveti Danu Afrike doprineće da se ovekoveči taj poseban odnos između našeg kontinenta i vaše zemlje”, naglasio je ambasador Šebšub.

Filatelističko izdanje „Dan Afrike” sastoji se od marke sa panafričkim motivom – skulpturom „Mapa Afrike” akademskog vajara Nikole Kolje Milunovića koja se nalazi na ulazu u Muzej afričke umetnosti. Na pratećim vinjetama su fotografije pet eksponata iz zbirke Muzeja afričke umetnosti koji potiču iz Nigerije, Angole, Alžira, Maroka i Egipta, dok su Kenija, Tunis i Etiopija predstavljeni predmetima iz Muzeja knjige i putovanja Udruženja Adligat.

 

Nakon promocije koja je održana u PTT muzeju, ambasador Alžira Abdelhamid Šebšub uručio je Mariji Aleksić, direktorki Muzeja afričke umetnosti donaciju Grupe afričkih ambasadora namenjenu unapređenju muzejskih aktivnosti.

Uručenje donacije

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network