Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

20. februar – 19. jun 2021.

Muzička radionica za decu „U ritmu Afrike“

*Rok za prijavljivanje: ponedeljak, 15. februar 2021.

Dečiji orkestar "Muzika sveta"Muzej afričke umetnosti u saradnji sa Dečijim orkestrom Muzika sveta organizuje muzičku radionicu „U ritmu Afrike“ za decu uzrasta 7-14 godina.

Cilj programa je da se deca – kroz igru, interakciju i sviranje muzičkih instrumenata – upoznaju sa muzikom i kulturama afričkih zemalja.

Smatra se da su muzika, odnosno muziciranje i ples osnova i pokretač osećanja zajedništva u afričkim zajednicama. Jedna od glavnih funkcija muzike je da se kroz zvuk izraze različiti aspekti života: rođenje, odrastanje, dobrodošlice i oproštaji, ali i čitav dijapazon osećanja. Od toga polaze ove radionice jer se muzici pristupa insistirajući na doživljaju, odnosno, deci se pruža mogućnost da zaista osete muziku iz perspektive aktivnog stvaraoca, a ne samo kao pasivni slušaoci.

Pored audio i video materijala koje će predavači koristiti na časovima, jedan od časova biće posvećen đembeu – afričkom bubnju! U saradnji sa Igorom Vinsom (Igor Vince), gostujućim muzičarem, deca će na licu mesta čuti „govor“ bubnja i sami se isprobati na ovom instrumentu. Po završetku muzičke radionice učenici će nastupiti na koncertu posebno pripremljenom za veliku binu „Afro festivala“ koji okuplja brojnu domaću i internacionalnu publiku.

Radionicu vodi Ana Strugar, osnivač Dečijeg orkestra Muzika sveta. Ana je master muzičke pedagogije Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Aktivni je pedagog i izvođač u oblasti klasične i džez muzike. U Južnoj Africi je živela šest i po godina i bavila se džez pevanjem, aranžiranjem, komponovanjem za orkestar i pedagogijom. Ani asistira Dragan Mišković, istoričar umetnosti i dugogodišnji kustos Muzeja afričke umetnosti. Dragan se bavi prezentacijama različitih oblasti afričke kulture i umetnosti u kojima muzika afričkih naroda zauzima posebno mesto.

Važne informacije:

  • Muzička radionica počinje 20. februara, a završava se 19. juna (4 meseca/16 časova).
  • Muzička radionica je namenjena svim učenicima osnovnih škola (7-14 godina), sa i bez prethodnog muzičkog predznanja.
  • Časovi se održavaju jednom nedeljno: subotom od 17 do 18:15 sati u Muzeju afričke umetnosti, Andre Nikolića 14.
  • Članarina: 3.000 din mesečno/12.000,00 ukupno. Formular za prijavu sa podacima o uplati možete preuzeti ovde.
  • Rok za prijavu je ponedeljak, 15. februar 2021.
  • Instrumenti su obezbeđeni: klavir, gitare, ksilofoni, flaute, perkusioni instrumenti.
  • U skladu sa epidemiološkim merama zaštite, broj mesta u grupi je ograničen, a upotreba zaštitnih maski tokom časa obavezna.

Kliknite da preuzmete Formular za prijavljivanje (.pdf).

Sve dodatne informacije i formular za prijavu deteta mogu se dobiti slanjem mejla na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Program se ostvaruje u saradnji:

Muzej afričke umetnosti
Dečiji orkestar Muzika sveta

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network