Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

Pozivamo srednjoškolce da provedu raspust u Muzeju afričke umetnosti

„Simboli u afričkoj umetnosti – kreativne radionice i izložba radova”

Simboli u afriičkoj umetnosti - plakatMuzej afričke umetnosti, uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu, tokom letnjeg raspusta organizuje besplatan program za srednjoškolce pod nazivom „Simboli u afričkoj umetnosti – kreativne radionice i izložba radova”.

Zainteresovani učenici se mogu opredeliti da pohađaju kurs u jednom od tri termina:

- Grupa 1 – od 25. do 29. juna, radionica grafike (izrada ganskih adinkra tkanina);
- Grupa 2 – od 23. do 27. jula, radionica afričkog nakita (konac i perlice);
- Grupa 3 – od 27. do 31. avgusta, radionica krojenja/šivenja/veza (izrada beninskih kraljevskih tkanina).

Broj učesnika je ograničen na 20 po grupi i zato – prijavite se na vreme!

U okviru svakog od tri petodnevna mini-kursa „Simboli u afričkoj umetnosti – kreativne radionice i izložba radova” učesnici će se na uvodnom predavanju kustosa upoznati sa temama koje će potom obrađivati na radionicama. Programom su predviđene tri teme i tri likovne tehnike uz pomoć kojih će kreirati samostalne likovne radove. Nakon završetka programa, u prostorijama Muzeja afričke umetnosti biće priređena izložba, a najuspešniji radovi nagrađeni.

Radionice će se održavati u tri grupe, od juna do avgusta. Svaka grupa će u kontinuitetu od pet radnih dana (od ponedeljka do petka) u četvoročasovnim terminima (10-14č), uz uvodno predavanje i kroz praktičan rad ovladati različitim tehnikama (grafika, šivenje i vez, izrada nakita). Završni deo programa održaće se 1. septembra kada će polaznici, uz pomoć kustosa, kreirati izložbu svojih radova. Svečano otvaranje izložbe, dodela potvrda i nagrada za najuspešnije radove održaće se 2. septembra u 14 časova.

Radionice vode Milica Josimov, vajar, i Marija Miloš, kustos.

Prijavljivanje je obavezno, slanjem prijave na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa sledećim podacima: ime, prezime, godina rođenja, kontakt telefon i izabrani termin kursa (od 25. do 29. juna; od 23. do 27. jula  ili od 27. do 31. avgusta).

Kliknite da preuzmete raspored termina u okviru Programa "Simboli u afričkoj umetnosti - kreativne radionice i izložba radova" (.pdf).

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network