Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

Dig(i)MAU – otkrivamo građu zajedno

digimau latNakon višemesečnog rada, novi sajt Muzeja afričke umetnosti posvećen isključivo digitalizovanom muzejskom materijalu iz fotografskog, audio i video-arhiva, otvoren je za publiku.

Tokom 2016. godine, zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, stvoreni su svi preduslovi da se započne sa digitalizacijom obimne muzejske građe. Projekat „Dig(i)MAU“ postao je izvrsna prilika da donedavno nedostupni arhivski materijali budu stručno obrađeni, digitalizovani i prezentovani na posebno osmišljenom sajtu.

Sadržaj koji se nalazi na sajtu www.digimau.org predstavlja svojevrsnu pozivnicu stručnoj i naučnoj javnosti, ali i svim ljubiteljima raznovrsnih tema vezanih za fenomene iz oblasti afričkog, jugoslovenskog i kulturnog nasleđa Srbije da se intenzivnije upuste u istraživanje, otkrivanje i promišljanje svih potencijala koje MAU kao institucija čuva.

Sa željom da u godini u kojoj slavimo 40 godina postojanja i kontinuiranog rada na polju muzeološke prakse premijerno predstavimo barem deo ove bogate i vredne dokumentacije, pozivamo vas da posetite naš novi sajt i upoznate se sa njegovim sadržajem.

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network