Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

Pozivamo srednjoškolce da provedu raspust u MAU

„Nije baš kalabaš... – kreativne radionice keramike”

Muzej afričke umetnosti u danima zimskog raspusta, u periodu od 30. januara do 12. februara, organizuje u dva termina petodnevni mini-kurs keramike „Nije baš kalabaš... – kreativne radionice keramike” namenjen mladima. Zainteresovani srednjoškolci se mogu opredeliti da pohađaju kurs u terminu 1 koji traje od 30.1. do 3.2. ili u terminu 2 od 6.2. do 10.2.2017. Broj učesnika je ograničen na deset polaznika po grupi i zato – prijavite se na vreme!

U okviru svakog od dva petodnevna mini-kursa izrade posuda od keramike „Nije baš kalabaš...” polaznici će upoznati tehnike izrade posuda od gline i načine ukrašavanja karakteristične za tradicionalne afričke kulture. Jedan on načina modelovanja glinenih posuda bio je korišćenjem kalabaša - afričke tikve kao kalupa, preko koga se nanosila i oblikovala glina. U starim afričkim domaćinstvima najviše su korišćene posude od gline i posude od sušene tikve, a često su imale slične dekorativne motive – u vidu listova, životinja, spirala i raznih geometrijskih oblika, izvedene urezima po površini posude.

Svaka grupa polaznika radionica će u kontinuitetu od pet radnih dana (od ponedeljka do petka) u tročasovnim terminima (od 10 do 13č) ovladavati tehnologijom izrade, ukrašavanja, glačanja i bojenja predmeta od gline, koji će se zatim peći i pripremiti za izlaganje. Završni deo programa ostavljen je za dva poslednja dana raspusta – subotu i nedelju, kada će učesnici uz pomoć kustosa pripremiti i postaviti izložbu radova. Svečano otvaranje izložbe, dodela potvrda i nagrada za najuspešnije radove održaće se 12. februara u 14 časova. Nakon završetka programa učesnici će svoje radove poneti kući.

Radionice vode Milica Josimov, vajar, i Milica Naumov, kustos.

Prijavljivanje je obavezno, slanjem prijave na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa sledećim podacima: ime, prezime, godina rođenja, kontakt telefon i izabrani termin kursa (od 30. januara do 3. februara ili od 6. do 10. februara, od 10 do 13 časova).

Cena petodnevnog mini-kursa keramike „Nije baš kalabaš...“ je 1.000,00 dinara.

Kliknite da preuzmete Program kursa "Nije baš kalabaš... - kreativne radionice keramike" (.pdf)

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network