Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Vesti i događaji

 

ŠETNJE „KULTURNA BAŠTINA TOPČIDERA“

„Kulturna baština Topčidera” nastavlja sa aktivnim istraživanjem neposrednog okruženja Muzeja afričke umetnosti.

Kulturna baština TopčideraBrojne vile, letnjikovci, umetnički ateljei, ali i ustanove kulture nalaze se u ovom delu Beograda. „Kulturna baština Topčidera” kao specifičan i jedinstven primer međuinstitucionalne saradnje već dve godine predstavlja raznoliko nasleđe Topčidera.

Tokom prijatne šetnje kroz ovu „gradsku oazu” možete upoznati neke od sledećih objekata: Muzej afričke umetnosti, Kuću kralja Petra, Kuću legata – Legat Petra Lubarde, Arhiv Jugoslavije, Javni akvarijum i tropikarijum Beograd, Vespa muzej Srbija, Kuću Olge Jančić. Kako su protekle prethodne šetnje pogledajte na ovom linku.

Sa vama šetaju i pričaju istoričarke umetnosti Ana Knežević, kustoskinja Muzeja afričke umetnosti, i Ivana Zatežić, saradnica Kuće legata.

Pozivamo vas da nam se pridružite u šetnji i istraživanju kulturne baštine Topčidera!

 

DOSTUPNI TERMINI NAREDNIH ŠETNJI

 

26. septembar od 11 časova

DANI EVROPSKE BAŠTINE – Šetnja Kulturna baština Topčidera

*Okupljanje ispred Muzeja afričke umetnosti, Andre Nikolića 14

Pozivamo vas da nam se pridružite u prijatnoj šetnji Topčiderom tokom koje aktivno, ali bezbedno istražujemo Muzej afričke umetnosti i još dve ustanove kulture u njegovom okruženju – Kuću kralja Petra i Kuću legata – Legat Petra Lubarde. Saznajte više o tome kako je Beograd dobio Muzej afričke umetnosti, gde je svoja poslednja dela naslikao Moša Pijade, kako je nastao nekadašnji Muzej kralja Petra i koje se to retke biljke čuvaju u njegovom okruženju, kako je Lubardino putovanje u Indiju uticalo na njegovo stvaralaštvo, a kako su mačke postale neretki motivi njegovih slika. Sa vama šetaju istoričarke umetnosti Ivana Zatežić i Ana Knežević.

Ulaz: besplatan

Usled epidemiološke situacije, a radi ograničavanja broja posetilaca, prijavljivanje je OBAVEZNO na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

31. oktobar od 11 časova

Šetnja Kulturna baština Topčidera

*Okupljanje ispred Muzeja afričke umetnosti, Andre Nikolića 14

Pridružite nam se u istraživanju Muzeja afričke umetnosti, njegove istorije, stalne i tematske izložbe, zatim, u šetnji kroz obližnji Arhiv Jugoslavije, inicijalno sagrađen kao dom za srednjoškolce u vreme kralja Aleksandra, i najzad kroz Kuću legata – Legat Petra Lubarde u kome se čuva veliki deo opusa ovog čuvenog umetnika. Sa vama šetaju istoričarke umetnosti Ivana Zatežić i Ana Knežević.

Dodatne informacije

- Mesto i vreme okupljanja: Muzej afričke umetnosti u 11 časova

- Trajanje šetnje: oko 170 minuta

- Kako učestvovati: kupovinom ulaznica po ceni od 500 dinara u Muzeju afričke umetnosti pred početak šetnje.

- Važno: Usled epidemiološke situacije, a radi ograničavanja broja posetilaca, prijavljivanje je OBAVEZNO na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

POSEBNA PONUDA: „ŠETNJA PO MERI”

Nudimo mogućnost organizovanja šetnje koja bi uključila obilazak tri od navedenih sedam lokacija: Muzej afričke umetnosti, Kuća kralja Petra, Kuća legata – Legat Petra Lubarde, Arhiv Jugoslavije, Javni akvarijum i tropikarijum Beograd, Kuća Olge Jančić i Vespa muzej Srbija, po vašoj želji. U tom slučaju, potrebno je formirati grupu i kontaktirati nas na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije 3 dana pre organizovane šetnje.

Cena ulaznice za šetnju sa deset i više učesnika je 500 dinara po osobi.

Cena za šetnju sa manje od 10 učesnika je 5000 dinara ukupno.

*Važna napomena: „Kulturna baština Topčidera” je poseban program međuinstitucionalne saradnje i nismo u mogućnosti da izađemo u susret olakšicama koje se ostvaruju putem „Seniorˮ kartica, ICOM članskih karata, studentskog indeksa, i sl.

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Darujte MAU

Gostujuće izložbe

putujuci mau lat

Časopis Muzeja

MAU preporučuje

Privatna arhiva Džuverović

WSSSR

SIVision

Zavod Afriška Vas

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network

Pristupna rampa

Izdvajamo

Časopis Muzeja

Časopis Muzeja

E-Publikacije

E-publikacije

Arhiva