Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Vesti i događaji

 

20. februar – 19. jun 2021.

Muzička radionica za decu „U ritmu Afrike“

*Rok za prijavljivanje: ponedeljak, 15. februar 2021.

Dečiji orkestar "Muzika sveta"Muzej afričke umetnosti u saradnji sa Dečijim orkestrom Muzika sveta organizuje muzičku radionicu „U ritmu Afrike“ za decu uzrasta 7-14 godina.

Cilj programa je da se deca – kroz igru, interakciju i sviranje muzičkih instrumenata – upoznaju sa muzikom i kulturama afričkih zemalja.

Smatra se da su muzika, odnosno muziciranje i ples osnova i pokretač osećanja zajedništva u afričkim zajednicama. Jedna od glavnih funkcija muzike je da se kroz zvuk izraze različiti aspekti života: rođenje, odrastanje, dobrodošlice i oproštaji, ali i čitav dijapazon osećanja. Od toga polaze ove radionice jer se muzici pristupa insistirajući na doživljaju, odnosno, deci se pruža mogućnost da zaista osete muziku iz perspektive aktivnog stvaraoca, a ne samo kao pasivni slušaoci.

Pored audio i video materijala koje će predavači koristiti na časovima, jedan od časova biće posvećen đembeu – afričkom bubnju! U saradnji sa Igorom Vinsom (Igor Vince), gostujućim muzičarem, deca će na licu mesta čuti „govor“ bubnja i sami se isprobati na ovom instrumentu. Po završetku muzičke radionice učenici će nastupiti na koncertu posebno pripremljenom za veliku binu „Afro festivala“ koji okuplja brojnu domaću i internacionalnu publiku.

Radionicu vodi Ana Strugar, osnivač Dečijeg orkestra Muzika sveta. Ana je master muzičke pedagogije Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Aktivni je pedagog i izvođač u oblasti klasične i džez muzike. U Južnoj Africi je živela šest i po godina i bavila se džez pevanjem, aranžiranjem, komponovanjem za orkestar i pedagogijom. Ani asistira Dragan Mišković, istoričar umetnosti i dugogodišnji kustos Muzeja afričke umetnosti. Dragan se bavi prezentacijama različitih oblasti afričke kulture i umetnosti u kojima muzika afričkih naroda zauzima posebno mesto.

Važne informacije:

  • Muzička radionica počinje 20. februara, a završava se 19. juna (4 meseca/16 časova).
  • Muzička radionica je namenjena svim učenicima osnovnih škola (7-14 godina), sa i bez prethodnog muzičkog predznanja.
  • Časovi se održavaju jednom nedeljno: subotom od 17 do 18:15 sati u Muzeju afričke umetnosti, Andre Nikolića 14.
  • Članarina: 3.000 din mesečno/12.000,00 ukupno. Formular za prijavu sa podacima o uplati možete preuzeti ovde.
  • Rok za prijavu je ponedeljak, 15. februar 2021.
  • Instrumenti su obezbeđeni: klavir, gitare, ksilofoni, flaute, perkusioni instrumenti.
  • U skladu sa epidemiološkim merama zaštite, broj mesta u grupi je ograničen, a upotreba zaštitnih maski tokom časa obavezna.

Kliknite da preuzmete Formular za prijavljivanje (.pdf).

Sve dodatne informacije i formular za prijavu deteta mogu se dobiti slanjem mejla na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Program se ostvaruje u saradnji:

Muzej afričke umetnosti
Dečiji orkestar Muzika sveta

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Darujte MAU

Gostujuće izložbe

putujuci mau lat

Časopis Muzeja

MAU preporučuje

Privatna arhiva Džuverović

WSSSR

SIVision

Zavod Afriška Vas

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network

Muzej afričke umetnosti je pristupačan za sve posetioce

Muzej afričke umetnosti poseduje pristupne rampe za invalidska kolica, staze vodilje za lica sa oštećenjem vida, kao i taktilne predmete sa audio-deskripcijom i potpisima na Brajevom pismu.

Izdvajamo

Časopis Muzeja

Časopis Muzeja

E-Publikacije

E-publikacije

Arhiva