Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Outside the Box

Превише приче неће напунити ћуп

креативне радионице керамике
за средњошколце

Изложбу дечјих радова можете да погледате до 21.2. у радно време музеја (10-18ч).

Музеј афричке уметности из Београда је у данима зимског распуста од 1. до 14. фебруара 2016. године организовао низ бесплатних радионица намењених младима.

Током распуста, у периду од 1. до 14. фебруара, програм Превише приче неће напунити ћуп – креативне радионице керамике одржавао се у просторијама Музеја афричке уметности и том приликом су заинтересовани похађали мини-курс израде посуда по узору на традиционалну афричку керамику. Свака група полазника радионица је у континуитету од пет радних дана (од понедељка до петка) у трочасовним терминима (по избору: 10-13 h или 14-17 h) овладао технологијом израде, украшавања, глачања и бојења предмета од глине.

 

Завршни део програма остављен је за два последња дана распуста – суботу и недељу. Том приликом су учесници уз помоћ кустоса креирали изложбу својих радова. Свечано отварање изложбе, додела потврда и награда за најуспешније радове одржана је 14. фебруара у 14 часова.

Град Београд – Секретаријат за спорт и омладину, допринео је и у значајној мери помогао реализацији програма обезбеђивањем неопходних средстава за финансирање.

Радионице су водиле Милица Јосимов, вајар, и Марија Личина, кустос.