Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

 

Посебно издање туре
Културна баштина Топчидера

Културна баштина Топчидера - посебно издањеOбилазак Амбасаде Арапске Републике Египат

Позивамо вас да нам се придружите у посебном издању шетње Културна баштина Топчидера, када ћемо, поред обиласка Музеја афричке уметности, Куће краља Петра и Легата Петра Лубарде, имати привилегију да посетимо и здање Амбасаде Арапске Републике Египат.

Музеј афричке уметности сведочи о дипломатској активности југословенског амбасадора Здравка Печара, који је, заједно са својом супругом Ведом Загорац оформио иницијалну збирку афричких уметничких предмета, данас изложених на сталној поставци Музеја. Зграда амбасаде Египта баштини сећање на породице Новаковић и Гавриловић, које су у овој вили „у Винограду“ организовале политички ангажоване састанке, затим на рад чувеног архитекте Драгише Брашована, као и на дуготрајне односе између наше земље и Египта. Кућа краља Петра и Легат Петра Лубарде представљају институције културе са активном излагачком делатношћу које су смештене у некадашње грађанске виле – трговца Ђорђа Павловића и ињжењера Радише Николића – због чега имају изузетно диманичну и занимљиву историју. Сва четири објекта налазе се у непосредној близини и крију занимљиве детаље из живота људи који су некада становали у овом делу Београда.

Са вама шетају Ана Кнежевић, сарадница Музеја афричке уметности, и Ивана Затежић, сарадница Куће легата – Легата Петра Лубарде.

Време и место окупљања: Музеј афричке уметности – збирка Веде и др Здравка Печара, Андре Николића 14, у 14 часова

Датум: 3. октобар

План шетње: Музеј афричке уметности – збирка Веде и др Здравка Печара, Амбасада Египта (Андре Николића 12), Кућа краља Петра (Васе Пелагића 40), Кућа легата – Легат Петра Лубарде (Иличићева 1).

Предвиђено време трајања шетње: око 150 минута

Цена улазнице: 500 динара (улазнице се купују у Музеју афричке уметности пред почетак шетње)

Број места: 20

Пријављивање је обавезно. Имајући у виду специфичност овог издања шетње, потребно је да се на имејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. пошаљу следећи подаци: име и презиме, број личне карте, фотографија прве стране пасоша. Сваки посетилац биће обавештен након добијеног одобрења од стране Амбасаде. Захваљујемо вам на разумевању.

За додатне информације, питања, вођење на енглеском језику пишите на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

 

0
0
0
s2sdefault

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

Календар догађаја

Kalendar događaja

Часопис Музеја

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

МАУ препоручује


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Grb Beograda

МАУ је под покровитељством Скупштине града Београда – Секретаријата за културу

Пријатељи Музеја

Savski venac

Božidarac


Приступна рампа


Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije